1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

 

De Reiger Bannertje MSN DUIVENSPORT 2  Verselebannernew  Mega2016  
 ROPA2016nrw  Verselekijkernew    
 

KlaasbuwldaU moet het me maar niet kwalijk nemen, maar ik ga niet overal naar toe dit jaar. Ik had allerlei plannen om van alles af te lopen, maar het gaat me niet lukken. Ik ga deze winter even niet sociaal doen op duivenvlak, het lukt gewoon niet.

LogemannDat was het dan, mijn mooie plan met het africhten van de jongen. Ik had één factor over het hoofd gezien, de tijd staat niet stil, na 21 juni betekend dat, elke dag wordt een tikkie korter, het lukte niet meer om de jongen los te laten voor het werk.

Addejong2014Nog een week

Nog deze week en dan zit de zomertijd er weer op.  Zondag 23 oktober de eerste flinke nachtvorst , om 9 uur was het op 1,5 meter hoogte nog -0,2 graden … brrrr. Van zaterdag 29 op zondag 30 oktober kan de klok weer verzet worden.

KlaasbuwldaVandaag een lange wandeling gemaakt met mijn dochter. Als ik dan merk hoe zij naar de wereld kijkt denk ik, kon ik dat nog maar eens. Kon ik maar eens terug gaan en weer naar de wereld kijken zoals een kind dat doet.

Beekman 2014Buiten is het prachtig weer. De zon schijnt uitbundig. Het lijkt vandaag wel zomer en toch schrijven we al half oktober. Behalve gisteren, toen het driekwart van de dag nat en grijs was, is het de afgelopen weken prachtig weer.

Addejong2014Welke vluchten mee

Nu er geselecteerd is bekijk ik welke duiven op welke vluchten mee gaan in 2017.  In het begin kan heel de bups mee. Nu dus alvast kijken welke gaan naar vitesse / midfond en welke op de dagfond vluchten.

LogemannHet kwam er deze week toch van, de echte herfst diende zich aan. De oostenwind was opeens guur, temperaturen daalden sneller dan een mens hebben kan, de weg weer bezaaid met bladeren. Dan is het herfst inderdaad.

KlaasbuwldaHet werd wel weer tijde om een stukje te schrijven. Ben lichtelijk met de dagen in de war, maar hier alsnog mijn soort van wekelijkse stukje.

Beekman 2014Er zijn van die weekeinden die geheel in het teken staan van de duiven. Bij mij althans en niet alleen in het wedstrijdseizoen. Soms vallen de afspraken bij toeval zou uit dat alle duivenafspraken in een weekend samen vallen.  

Addejong2014Test 2016

Zoals ik voor het seizoen typte heb ik van Harco Poelman de producten van Duivenvlucht ontvangen om mee te testen. De vaste lezers weten dat het weduwnaars gedeelte in tweeën kan. Het hele jaar zijn ze na het loslaten naar binnen geroepen met enkele pinda’s.

LogemannDe stille tijd, de tijd na het vliegseizoen mat de postduiven, volgens mij wordt het voor een aantal mensen een drukkere periode dan de periode tijdens het vliegseizoen.

Beekman 2014De klok wijst even over elf. Best vroeg nog gezien het feit dat de duiven al helemaal verzorgd zijn, inclusief een bad voor alle duiven. Gezien de voorspelde regen, en de hekel die ik eigenlijk heb om duiven in de regen te verzorgen, ben ik deze morgen direct na het ontwaken begonnen met het verzorgen van mijn gevleugelde vrienden.

KlaasbuwldaEven tijdje niets geschreven omdat ik er niet zo veel zin in had, maar bovenal omdat ik het enorm druk heb. Ik heb mijn studie WO Bedrijfskunde weer opgepakt en dan moet je aan de bak. Ik doe dit naast een meer dan full time baan, gezin en een tijdrovende hobby.

Addejong2014Golden race

Voorbije zaterdagmiddag is de uitreiking van de 5e Golden Race Regio C van Afdeling 7 gehouden. Ook bij deze Golden duiven waren er verliezen. Zoals altijd zijn er op de geplande vluchten winnaars. Het was een best druk bezochte middag die door de commissie was georganiseerd in het gebouw van de Verwachting in Tiel.

Spotlight

Sponsors

Nuttige Links

Liefhebbers

 

 

 

 

 

Copyright © 2019 Msn Duivensport.