1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

 

De Reiger Bannertje MSN DUIVENSPORT 2  Verselebannernew  Mega2016  
 ROPA2016nrw  Verselekijkernew    
 

LogemannZaterdagmiddag, het is koers, de "Omloop Het Nieuwsblad" op de t.v. Voorbode van het voorjaar, net als de krokussen en sneeuwklokjes die ik overal zag vandaag.

Beekman 2014Buiten is het nat en grijs. Ook blaast de wind weer krachtig haar partijtje mee. Het zijn bepaald geen uitnodigende weersomstandigheden om veel aan de duiven te doen. Toch moet het want in deze tijd van het jaar is verzaken geen optie.

KlaasbuwldaWat een hoop verschillende weertypes hebben we toch meegemaakt deze week. Ik heb staan krabben op een hele dikke laag ijs in de morgen, met de hond door dikke hoosbuien gefietst in de landerijen, zonneschermen naar beneden gedaan op kantoor vanwege de felle zon en de schuttingdeur goed vastgezet in verband met de harde wind.

Addejong2014Trouwe lezer

Had onlangs een mail gekregen van een trouwe lezer van de babbel. Hij wilde graag met me kennis maken. We hebben een afspraak gemaakt en voorbije donderdagmiddag is hij op bezoek geweest.

LogemannTerug van een weekje vakantie. Lang naar uitgezien, gewoon rustig fietsen, wandelen, tijd voor elkaar, even geen drukte aan het hoofd. Nodig, bovendien, de vrije dagen moeten op, anders kunnen ze worden ingeleverd.

SjaakB2Wat moet je toch in België te zoeken voor fondduiven gab? Vaker dan één keer in mijn richting gesmeten en toch blijf ik het doen, Buwaldwars. Uitzonderlijke duiven zitten op maar enkele plaatsen, ik zoek nog wel eens dicht bij de bron.

KlaasbuwldaVorige keer hebben we gesproken over mooie momenten en ik vond het mooi om van u te lezen wat u als een mooi moment ervaart. Het is me duidelijk geworden als ik door de mails ga dat de meeste mensen het mooi vinden om een duif thuis te krijgen van een grote afstand

Beekman 2014Soms is er geen aanleiding om iets te schrijven echter soms zijn er redenen genoeg om iets aan het digitale papier toe te voegen. Vaak heeft één en ander te doen met de gebeurtenissen in een weekje duivensport maar meestal staat of valt het met de motivatie.

KlaasbuwldaIk heb u vorige week gevraagd om na te denken over de mooiste momenten in de duivensport die u meegemaakt heeft. Is het gelukt? Wat deed het met u? Ik heb wel eens periodes in het jaar dat ik er niet zoveel aan vind en kan dan moeilijk de motivatie opbrengen om naar het hok te gaan.

Addejong2014Topsport

Dit weekend weer schaatsen , mooi om naar te kijken. We hebben het weer goed gedaan op deze WK afstanden. Op dag drie hadden we weer veruit de meeste medailles (14) behaald van alle landen. Heel vroeger was het schaatsen een keer s’morgens vroeg en ik zei tegen vader dan zet ik de tv in de koestal dan kan ik mee kijken tijdens het melken.

Beekman 2014Op zondagmorgen bewaar ik tot omstreeks 9:00 uur (soms 10:00 uur) altijd een beetje de zondagsrust in de achtertuin. Dat wil zeggen dat ik alleen bij hoge uitzondering de duiven op een eerder tijdstip ga verzorgen om eventueel uitslapende buren niet te storen.

Addejong2014Op de klep

Hier zullen net als bij veel liefhebbers de jongen op de klep zitten. Diegene die echte vroege jongen hebben zullen al naar het dak gaan en een paar rondjes om het hok vliegen om dan snel weer op het hok te landen.

LogemannZaterdagmiddag, weekend, laat van bed, gisteren de late dienst meegedraaid op het werk. Zo'n dag die je nodig hebt om bij te tanken, wat vermaak zoekt, eigenlijk niet verder dan de drempel van de voordeur wilt.

SjaakB2Las gister dat de afdelingen 5 en 12 na zoveel jaar toch eindelijk weer in elkaar opgaan, de struikelblokken oversprongen zijn en als één geheel in concours zal gaan. Nu ben ik natuurlijk maar een buitenstaander in het geheel,

Beekman 2014Zondag 31 januari 2016. Zojuist heeft Wout van Aert de wereldtitel cyclocross gewonnen, niet helemaal onverwacht maar gezien de laatste weken had niemand gedacht dat Matthieu van der Poel kon verliezen.

Addejong2014Feestje

De feestmiddag/avond van Afdeling 7 is weer achter de rug. Even na 14.00 uur is er begonnen en werden de kampioenen op het podium gehaald. Het is te veel om alle kampioenen te vermelden.

LogemannDit weekend eindelijk het bezoekje aan de bekende speler in sector 4 kunnen doen. Collega melker Klaas had mij gevraagd mee te gaan naar Sjaak Buwalda, één van de beste overnacht spelers van sector 4.

Spotlight

Sponsors

Nuttige Links

Liefhebbers

 

 

 

 

 

Copyright © 2019 Msn Duivensport.