1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

 

De Reiger Bannertje MSN DUIVENSPORT 2  Verselebannernew  Mega2016  
 ROPA2016nrw  Verselekijkernew    
 

KlaasbuwldaWat moet je nou schrijven na zo’n heftige week. Wat is er nu nog belangrijk als idioten onze complete samenleving ontwrichten. Niet alleen neemt de angst toe, maar door deze angst worden extreem rechtse ideeën ook nog eens gevoed.

Addejong2014Wat een week

Toch diep treurig wat er vorige week  is gebeurd in Brussel. Aanslagen op vliegveld en in de metro. Je kan zeggen dat je op het verkeerde moment op de verkeerde plaats bent. Het zal je maar gebeuren. Je zou fijn op vakantie of naar huis gaan en dan wordt dit gedaan door een paar gekken die andere ideeën hebben dan dat wij in Europa hebben.

LogemannOnwerkelijk, zo kan je afgelopen week wel omschrijven. De gebeurtenissen in België grijpen je, of je wilt of niet. Het drukt je met de neus op de feiten. Een paar gekken zijn in staat om een hele natie in de greep te houden.

Beekman 2014Buiten is het prachtig blauw en schijnt er een felle lentezon. Echter een een blik, de eerste dit jaar, op sat24.com leert dat het mooie weer niet heel lang zal duren. Uit het Noorden trek een flinke hoeveelheid bewolking onze kant op.

KlaasbuwldaOh ja mijn excuses voor het late stukje maar ik heb ook wel eens iets anders aan mijn hoofd en wil me niet verplicht voelen om op zondag een stukje te moeten plaatsen. Maar daar ben ik al en ik heb er weer zin in….

Addejong2014Goldenrace

Dit jaar doe ik weer mee aan de Goldenrace van regio 4 van Afdeling 7. Het is alweer de 5e editie van dit evenement dat perfect is geregeld door Willem van Maren , Rini van den Bogaard en Maurice van der Kruk.

LogemannLentekriebels, ik zou ze moeten hebben vandaag, vanmorgen bij het voeren van de duiven was er niet veel van te merken, miezerig weer en noord-westen wind doet je denken aan het najaar, die periode dat het seizoen weer afgelopen is.

Beekman 2014Buiten is het zonnig maar koud. Op de hokken lopen nog 14 jaarling duivinnen die een nachtje buiten hebben doorgebracht. Helaas want het heeft niet mijn voorkeur dat duiven in deze tijd van het jaar de nacht op in plaats van in het hok doorbrengen.

Addejong2014Eerste rondjes

De jongen mochten voorbije donderdag voor de eerste keer de wijde wereld in. Het gebeurde eerdere jaren dat de helft s’avonds nog niet binnen was. Dus een beetje spannend toen de jongen naar buiten gingen.

KlaasbuwldaAls je de duiven laat enten wordt je geconfronteerd met het aantal duiven dat je hebt. Ik mocht er 71 invullen en dat is een nieuw record voor mij. Ik heb een flink aantal jongen gekweekt in 2015 en er bleven er nauwelijks weg op de natour en taartvluchten.

LogemannDeze week is zo'n week dat er op duivengebied niet zo heel veel te melden valt, tenminste in mijn duivengebied en mijn persoonlijke duivenwereld. Ongetwijfeld zijn er bij andere melkers allerlei zaken die aandacht vragen, of waar men het niet mee eens is.

LogemannPrecies wat ik dacht vanochtend. Prachtig weer, rijp van de nachtvorst nog op de hokken, zonnetje erbij, heerlijke dag. Dit is wat het mooi maakt. Duivinnen los, vertrekken als een speer, afgetekend tegen de blauwe lucht, de vleugels flakkerend in het zonlicht.

KlaasbuwldaWat een heerlijk weekend hadden we weer deze week. Lekker droog weer en ik heb me er maar toe gezet om de duiven er uit te gooien. Het is tenslotte bijna maart en over een aantal weken gaan we weer los. Het wintervet zal er toch weer af moeten en ze moeten weer lichtelijk in shape komen.

Beekman 2014Zondag 28 februari 2016. De koude avond is gevallen. Buiten is het kraakhelder dus dat beloofd een nachtje met vorst te worden. Aan het eind van de meteorologische winter roert koning winter zich een beetje.

Addejong2014Natuurproducten

Tegenwoordig komen er steeds meer producten op de markt met als basis “ de natuur “. Heeft heel vroeger een kruidenmix gebruikt het heette Shock of iets dergelijks. Zoals u wel eens heeft kunnen lezen maakte ik jaren geleden zelf thee met planten uit de omgeving.

Spotlight

Sponsors

Nuttige Links

Liefhebbers

 

 

 

 

 

Copyright © 2019 Msn Duivensport.