1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

 

De Reiger Bannertje MSN DUIVENSPORT 2  Verselebannernew  Mega2016  
 ROPA2016nrw  Verselekijkernew    
 

KlaasbuwldaVorige week was mijn stukje alleen te lezen op duivenvlucht.nl en niet op mijn eigen site. Ik was er niet zo mee bezig en dat heeft voornamelijk privé redenen. Ik ga u niet lastig vallen met mijn sores, want ik wil niet overkomen als een boek uit klaagliederen.

Beekman 2014De kalender wijst aan dat het nog enkele dagen duurt voor dat het Mei wordt. Het zou een opmaat naar beter weer moeten worden, echter het lijkt er op dat de weergoden vergeten zijn om op de kalender te kijken.

Addejong2014Vlag kan uit

Voorbije week 65 jaar geworden , de 15-663 wist voor een mooi cadeautje te zorgen door middel van de eerste in de club te vliegen. Maar daar bleef het niet bij in B2 tegen 2652 duiven werd het ook de eerste.

LogemannDat viel best mee vandaag. De weerberichten waren niet best, buien, dikke noorden wind en lage temperaturen. Vergeten was om erbij te vermelden dat er tussendoor gewoon blauwe lucht zou zijn, en buien zijn wat anders dan regenfronten.

KlaasbuwldaAfgelopen weekend hadden we de derde  testvlucht voor onze afdeling. Voor de programmaspelers is het al de tweede vitesse vlucht en wederom met de wind op de staart. De duiven hebben het daardoor wederom niet zwaar en konden makkelijk naar huis komen.

Beekman 2014Zondag 17 april 2016. Met de slaap nog in mijn ogen zit ik reeds voor 7:00 uur ’s ochtends achter de computer. Ondanks dat ik mij nog niet helemaal wakker voelde lukte slapen op de gebruikelijke plaats niet meer.

Addejong2014Waar blijven ze

Deze week heeft de vrouw in de tuin een dode jonge duif gevonden die door een roofvogel was gepakt. Je denkt waar blijven ze toch. Van deze weten we het , zij lag nog geen 10 meter van het hok.

LogemannNet terug van het afslaan, zaterdag een vitesse vlucht vanuit Deurne, voor mij 197 km. Normaal een trainingsvluchtje, ware het niet dat de omstandigheden dusdanig waren dat er een kansje was voor een sluwe overnachter.

SjaakB2Je kan de harde wind vervloeken, of er een excuus in te vinden om vooral maar niet vroeg te hoeven draaien, dank zij de harde wind is de lucht mooi schoon, amper wat regen en dus een vlucht, niet zeiken.

KlaasbuwldaWat is het toch mooi als je mensen om je heen hebt die je helpen als dat nodig is. Mijn vrouw is afgelopen week in het ziekenhuis beland en daardoor was het voor mij niet mogelijk om de duiven in te korven op vrijdag.

Beekman 2014Na een zonovergoten dag ben ik bij het vallen van de avond toch nog maar even achter de PC gekropen. Een niet ingewijde zou kunnen denken een gevalletje van “geen motivatie na een slechte vlucht”. Niets alles is echter wat het lijkt en dit is ook dit keer het geval want vrijwel de gehele dag werd wederom besteed en aan mijn (tijdelijke) megakolonie.

Addejong2014Hoge snelheden

Op het eerste weekend dat in heel Nederland de duiven in concours stonden werden er heel hoge snelheden behaald. De hoogste snelheden zaten dichtbij de 1800 meter per minuut.

LogemannVandaag de eerste officiële wedvlucht, nadat vorige week al een testvlucht werd vervlogen. Voor mijn duiven niet echt spannend, trainingskilometers en ervaring opdoen, dat is de enige reden waarom ze in de mand gaan.

KlaasbuwldaHoe combineer je winnen, plezier, privé en je werk? Dit is een vraag waar ik vaak mee worstel in mijn jong volwassenheid. Je wilt dat privé alles goed gaat en gelukkig heb ik een zeer gelukkige relatie met mijn lieve vrouw Erica en heb ik de mooiste en liefste kinderen van de wereld.

Beekman 2014Zaterdag 2 april 2016. Een weekstuk op zaterdagavond, aan de vooravond van Vlaanderens mooiste omdat ik daar geen seconde van wil missen. Daarom weer eens een keertje in de avonduren achter de laptop gekropen om mijn wekelijkse belevenissen te delen met mijn lezersschare.

Addejong2014Allemaal gestart

 nkele afdelingen hadden vorige week de eerste africhting. Dit weekend is heel Nederland begonnen. Het zou een prachtig weekend worden maar zaterdagmorgen viel het flink tegen. Het was zwaar bewolkt en niet erg warm.

LogemannIk kijk vanmiddag naar de Ronde, de Ronde van Vlaanderen wel te verstaan. Hoogmis van het wielrennen in het wielergekke België. Het is vandaag de honderdste, ik zie in mijn lijst van gepubliceerde berichten dat het ook de honderdste keer is dat ik een blog schrijf.

Beekman 2014Pasen, het feest van de wederopstanding voor zij die geloven. Het feest van het voorjaar en het nieuwe leven voor degenen die niet in dit verhaal mee willen gaan. Pasen valt dit Voorjaar echter wel heel erg vroeg.

Sponsors

Nuttige Links

Liefhebbers

 

 

 

 

 

Copyright © 2019 Msn Duivensport.