1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

 

De Reiger Bannertje MSN DUIVENSPORT 2  Verselebannernew  Mega2016  
 ROPA2016nrw  Verselekijkernew    
 

SjaakB2Had je al eens gemerkt dat ik mij stoor dat we zelf niets doen aan het niet serieus nemen van onze sport door de buitenwacht? Hebben we zelf in de hand hé, eerst jezelf serieus nemen anders kom je zeker niet serieus over, waar wacht je nog op dan?

SjaakB2Gewoon even kijken, je hoeft niet geweldig Duits te spreken om te zien hoe dit sportverslag top in beeld wordt gebracht:

KlaasbuwldaIk ben nu een week geleden begonnen met het opvoeren van de trainingsarbeid bij mijn vliegploeg en ze doen het erg goed. Het trainen is niet elke dag fantastisch en je kunt duidelijk zien dat er nog geen enkele vorm aanwezig is.

KlaasbuwldaHet is weer zondag en gisteren hadden we een vlucht vanuit Quiévrain. Een slordige 345 kilometer voor mij en ik heb de hele ploeg ingekorfd na een week rust te hebben gehad.

KlaasbuwldaHet goede gevoel is weg. Afgelopen week wilden de duiven slecht trainen bij huis en dat terwijl ze afgelopen zaterdag geweldig goed thuis kwamen. Ik dacht ook al oortjes te zien en dat duid toch op ornithose bij de duiven.

KlaasbuwldaAfgelopen zaterdag een vlucht vanuit Zandvliet. De bedoeling was om de duiven te lossen in Sittard, maar door de verwachte weersomstandigheden is er besloten een andere losplaats te zoeken zodat de duiven vroeg gelost konden worden en geen last hadden van de zware bewolking in het midden en oosten van ons land.

LogemannHet weekend waar heel duivenminnend Nederland naar uitkeek, ook de Belgen hadden deze datum in hun agenda. De dag dat de eerste grote concoursen vervlogen werden, zaterdag 28 mei, of wel, het begin van weer een duivenzomer.

LogemannWe komen dichterbij. Deze gedachte schoot me deze week een aantal keren door het hoofd, bij verschillende, duivengerelateerde kwesties.

LogemannDan maar andersom. De weergoden moeten het gehoord hebben vorige week. De nadelen van de zuidooster, de achtergebleven duiven, sommige afdelingen werden behoorlijk geraakt. Daarboven moeten ze hebben gedacht dat het dan maar anders moet.

LogemannZuid oost was de wind vandaag, voor menig duivenliefhebber een schrikbeeld van slecht verlopende concoursen, verliezen en vooral minder punten, kampioenschappen die op de tocht komen te staan.

Spotlight

Sponsors

Nuttige Links

Liefhebbers

 

 

 

 

 

Copyright © 2019 Msn Duivensport.