1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

 

De Reiger Bannertje MSN DUIVENSPORT 2  Verselebannernew  Mega2016  
 ROPA2016nrw  Verselekijkernew    
 

Addejong2014Openheid

Voorbije dinsdag was er een NPO vergadering in Wijchen over statuten en reglement wijzigingen. Voor het eerst was de vergadering via Live Stream te volgen. Kijk dat is nu openheid naar de liefhebbers van dit nieuwe bestuur onder de leiding van voorzitter v d Kruk.

LogemannHet weekend waar heel duivenminnend Nederland naar uitkeek, ook de Belgen hadden deze datum in hun agenda. De dag dat de eerste grote concoursen vervlogen werden, zaterdag 28 mei, of wel, het begin van weer een duivenzomer.

KlaasbuwldaHet is weer zondag en gisteren hadden we een vlucht vanuit Quiévrain. Een slordige 345 kilometer voor mij en ik heb de hele ploeg ingekorfd na een week rust te hebben gehad.

Beekman 2014Zondag 22 mei 2016. De klok wijst al weer ruim na acht uur. Acht uur ’s avonds wel te verstaan. De dag is weer voorbij gevlogen en eigenlijk geldt dit voor de hele week. Vooral in periodes met veel activiteiten lijkt de tijd voorbij te vliegen.

SjaakB2Had je al eens gemerkt dat ik mij stoor dat we zelf niets doen aan het niet serieus nemen van onze sport door de buitenwacht? Hebben we zelf in de hand hé, eerst jezelf serieus nemen anders kom je zeker niet serieus over, waar wacht je nog op dan?

Addejong2014Grote klasse

Nederland is niet alleen waterland maar ook sportland. Kijk maar eens wat Max Verstappen vorige week klaar speelde. Deze week in de Giro deed Steven Kruijswijk ook van zich spreken.

LogemannWe komen dichterbij. Deze gedachte schoot me deze week een aantal keren door het hoofd, bij verschillende, duivengerelateerde kwesties.

KlaasbuwldaHet goede gevoel is weg. Afgelopen week wilden de duiven slecht trainen bij huis en dat terwijl ze afgelopen zaterdag geweldig goed thuis kwamen. Ik dacht ook al oortjes te zien en dat duid toch op ornithose bij de duiven.

SjaakB2Gewoon even kijken, je hoeft niet geweldig Duits te spreken om te zien hoe dit sportverslag top in beeld wordt gebracht:

Beekman 2014Zojuist heb ik nog even een vluchtje gekeken in Reeuwijk bij mijn inmiddels wel goede vriend Willem. De duiven kwamen vlot, binnen 20 minuten waren er een kleine 80 van de kleine 100 ingekorfde duiven.

Addejong2014Teletekst vluchten

Dit jaar zijn er geen teletekst vluchten op de vitesse. Sommige vinden het prima maar ik vind dat een sprinter ook die kans moet hebben om die eer te krijgen bij een vroege duif. Is een vitesse vlucht tegen 10.000 of 20.000 duiven minder waard dan een overnacht vlucht met 1.000 of 2.000 duiven.

LogemannDan maar andersom. De weergoden moeten het gehoord hebben vorige week. De nadelen van de zuidooster, de achtergebleven duiven, sommige afdelingen werden behoorlijk geraakt. Daarboven moeten ze hebben gedacht dat het dan maar anders moet.

KlaasbuwldaIk ben nu een week geleden begonnen met het opvoeren van de trainingsarbeid bij mijn vliegploeg en ze doen het erg goed. Het trainen is niet elke dag fantastisch en je kunt duidelijk zien dat er nog geen enkele vorm aanwezig is.

Beekman 2014Een weekstuk met veel chagrijn. Op het moment dat ik deze letters aan het papier toe vertrouw mis ik namelijk nog 14 van mijn 52 voor de vlucht van Quievrain gezette duivinnen.

Addejong2014Topsport

Prachtig weer bij het wielrennen in Apeldoorn. Tom Dumoulin 2 dagen achter elkaar in de rose trui. Klasse voor Tom maar ook voor de hele Nederlandse wielersport. Een hele drukte daar ook vanwege het mooie weer.

LogemannZuid oost was de wind vandaag, voor menig duivenliefhebber een schrikbeeld van slecht verlopende concoursen, verliezen en vooral minder punten, kampioenschappen die op de tocht komen te staan.

KlaasbuwldaAfgelopen zaterdag een vlucht vanuit Zandvliet. De bedoeling was om de duiven te lossen in Sittard, maar door de verwachte weersomstandigheden is er besloten een andere losplaats te zoeken zodat de duiven vroeg gelost konden worden en geen last hadden van de zware bewolking in het midden en oosten van ons land.

Beekman 20141 Mei is de dag van de arbeid, in veel landen een groot socialistisch feest maar in Nederland voor de meesten een dag als alle anderen. Voor de meeste duivenmelkers is het ook een dag alle andere (zon)dagen.

Addejong2014Koude week

Wat een koude week hebben we gehad met veel buien zelfs met hagel. In de Ardennen zelfs een flink pak sneeuw. Eind april kan je daar langlaufen zal nog niet vaak gebeurd zijn. Vind er niks aan al die kou. Maar dat zullen de meesten van u ook wel vinden.

LogemannZondagmiddag, de dag kabbelt voorbij, mooi weer, voorjaar, eindelijk, van de week lag er nog gewoon sneeuw en hagel hier in het Noorden.

Spotlight

Sponsors

Nuttige Links

Liefhebbers

 

 

 

 

 

Copyright © 2019 Msn Duivensport.