1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

 

De Reiger Bannertje MSN DUIVENSPORT 2  Verselebannernew  Mega2016  
 ROPA2016nrw  Verselekijkernew    
 

KlaasbuwldaIn eerste instantie was ik enorm verheugd met de lossing op vrijdag en volgens mij kon het ook prima met de voorspellingen op zaterdag. ’s Avonds mijn laatste ronde op de hokken en kijkend over het veld droomde ik over een duif die vroeg zou vallen morgen of misschien wel vannacht, wie zou het zeggen?

KlaasbuwldaDuiven los van Sint Vincent op zaterdag tot mijn tevredenheid. Op maandag scheen het een slechte regenachtige dag te worden en de hele week leek er op zaterdagmiddag een open strook te zijn van Sint Vincent tot Parijs en dus een mogelijkheid tot lossen.

KlaasbuwldaDe kop is eraf, de eerste overnachtvlucht van 2016 is een feit, de klokken zijn gelicht en de uitslagen zijn definitief. Meteen teletekst gepakt met mijn 113, wat een topduifje is dat.

KlaasbuwldaWat een prachtig weekend had moeten worden is een deceptie eerste klas. Het is nu zaterdagavond en Limoges is voor de tweede keer uitgesteld naar morgen.

KlaasbuwldaIk heb jaarlijks een vliegploeg van ongeveer een 50 duiven als ik aan de overnachtvluchten begin en dan spreken we over begin juni. Deze ploeg bestaat dit jaar voor 60% uit jaarlingen. Mijn jaarlingen zitten vanwege ruimtegebrek bij de meerjarige duiven in.

LogemannWaar ik over ga schrijven lijkt me niet moeilijk. Teleurstelling voert de boventoon. Het weekend van Brive, veranderd in Perigueux, één van de topweekenden in het seizoen. Al een paar jaar werden op mijn hok op deze vlucht mooie prijzen gepakt, daarnaast altijd een druk weekend met 2 of 3 wedstrijden tegelijk.

LogemannVol verwachting klopt ons hart.... Toch gelost, zowel St. Vincent als de midfondvlucht vanuit Quievrain.

LogemannNiet meevliegen dit weekend, ik had het voor het seizoen niet in mijn agenda. Maar, dingen gaan zoals ze gaan. Een planning of een plan is slechts het begin van het avontuur dat je op dat moment gaat beginnen.

LogemannOnwerkelijk is het, zaterdagavond, in de achtertuin, laptop op schoot, in een meer dan 's zomers Friesland. Op de achtergrond pruttelen de zware diesels van de antieke tractors. De Elfstedentocht voor trekkers komt tot een eind, start en verzamelpunt is in ons dorp, een weiland 50 meter van ons huis dient als eindpunt.

Beekman 2014Het wordt een weekstuk een beetje geschreven op het tandvlees. De afgelopen vluchtdag was namelijk niet bepaald mijn dag. De zaterdag moet normaal gesproken de kroon op de, mijn, duivenweek zijn. Al het werk dat de dagen er voor verricht is moet zich dan uitbetalen in plezier.

Spotlight

Sponsors

Nuttige Links

Liefhebbers

 

 

 

 

 

Copyright © 2019 Msn Duivensport.