1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

 

De Reiger Bannertje MSN DUIVENSPORT 2  Verselebannernew  Mega2016  
 ROPA2016nrw  Verselekijkernew    
 

KlaasbuwldaWat een week was dit. Een week om nooit te vergeten en als je dan ’s avonds in je luie stoel gaat zitten en er nog eens over nadenkt realiseer je je nog maar eens wat een bijzondere prestatie het is geweest van het duifje en vooral dat een droom werkelijkheid is geworden.

KlaasbuwldaSinds dit weekend mag ik mij scharen in het rijtje van overwinnaars op een Nationale vlucht en wel van de gehele lossing(sector 3 + 4) vanuit Orange. Het begint nu een beetje in te dalen en dit was altijd een droom voor mij en nu is het werkelijkheid geworden.

KlaasbuwldaAlle critici, professionals en hobbyisten waren het er over eens, dit zou een makkelijke vlucht worden. Een kopduif zou tussen vijf en zes uur ’s morgens gedraaid worden en vanaf 10 uur zouden ze snel achter elkaar vallen met een sluiting van het concours om 12.00 uur.

KlaasbuwldaVandaag is de dag dat de duiven van Barcelona thuiskomen. Het zou mijn dag worden, de dag waar ik als klein jochie al van droomde. Dit jaar zou ik meedoen met een doffer. Het liep allemaal anders.

LogemannHet seizoen zit er bijna op, in ieder geval mijn seizoen. Dit weekend nog Issoudun, 2 duifjes mee en komend weekend Cahors, ook nog 2 duifjes mee.

LogemannHet is raar allemaal. In mijn persoonlijk leven spelen wat zaken die me behoorlijk aangrijpen, daarnaast is de grote wereld om ons heen ook in rep en roer. Quatorze Julliet had een andere afloop dan wat Frankrijk en de wereld kon vermoeden.

LogemannZaterdagochtend, de spanning stijgt.....

De duiven van Albi zijn in aantocht, zou er deze keer wel weer een mooie klassering in zitten?

LogemannGenoeg gezeurd over het echec van vorige week. Nee, het was niet goed, het was bar slecht zelfs. De balans tot nog toe is dat ik 6 van de 10 ingezette duiven kwijt ben. Ik loer nog op wat terugkomers, maar ja, die zijn voor dit seizoen verloren. Een leerzaam seizoen, dat is de conclusie tot nog toe.

Beekman 2014Deze prikkelende titel van mijn wekelijkse epistel gaat niet over een “gedopeerde” Russische sporter of een slikkende/spuitende wielrenner uit het peloton. Nee dit stukje gaat over de bij tijd en wijlen indrukwekkende prestaties van onze hedendaagse duiven.

Beekman 2014Na een week met teveel grote gebeurtenissen in onze ‘gewone’ wereld valt het mij vandaag best een beetje zwaar om een weekstuk te schrijven over een zo lichtzinnig thema als Duivensport.

Spotlight

Sponsors

Nuttige Links

Liefhebbers

 

 

 

 

 

Copyright © 2019 Msn Duivensport.