1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

 

De Reiger Bannertje MSN DUIVENSPORT 2  Verselebannernew  Mega2016  
 ROPA2016nrw  Verselekijkernew    
 

KlaasbuwldaWat een week was dit. Een week om nooit te vergeten en als je dan ’s avonds in je luie stoel gaat zitten en er nog eens over nadenkt realiseer je je nog maar eens wat een bijzondere prestatie het is geweest van het duifje en vooral dat een droom werkelijkheid is geworden.

Beekman 2014Deze prikkelende titel van mijn wekelijkse epistel gaat niet over een “gedopeerde” Russische sporter of een slikkende/spuitende wielrenner uit het peloton. Nee dit stukje gaat over de bij tijd en wijlen indrukwekkende prestaties van onze hedendaagse duiven.

Addejong2014Hitte

Met de hitte van voorbije week gaan bij de doffers de ramen open. In het raam zit een kozijntje met gaas zodat ze niet in de ren kunnen en zo niet in de trek kunnen zitten. Wel krijgen ze zo voldoende lucht.

LogemannHet seizoen zit er bijna op, in ieder geval mijn seizoen. Dit weekend nog Issoudun, 2 duifjes mee en komend weekend Cahors, ook nog 2 duifjes mee.

KlaasbuwldaSinds dit weekend mag ik mij scharen in het rijtje van overwinnaars op een Nationale vlucht en wel van de gehele lossing(sector 3 + 4) vanuit Orange. Het begint nu een beetje in te dalen en dit was altijd een droom voor mij en nu is het werkelijkheid geworden.

Beekman 2014Na een week met teveel grote gebeurtenissen in onze ‘gewone’ wereld valt het mij vandaag best een beetje zwaar om een weekstuk te schrijven over een zo lichtzinnig thema als Duivensport.

Addejong2014Sport nog leuk

Velen van ons vragen zich dit jaar af is duivensport nog wel leuk is. Dit jaar abnormaal slecht weer. Voor ons mensen is dit niet leuk. Voor onze duiven is het nog minder leuk. Nu zondagmorgen donker grijs en het regent.

LogemannHet is raar allemaal. In mijn persoonlijk leven spelen wat zaken die me behoorlijk aangrijpen, daarnaast is de grote wereld om ons heen ook in rep en roer. Quatorze Julliet had een andere afloop dan wat Frankrijk en de wereld kon vermoeden.

KlaasbuwldaAlle critici, professionals en hobbyisten waren het er over eens, dit zou een makkelijke vlucht worden. Een kopduif zou tussen vijf en zes uur ’s morgens gedraaid worden en vanaf 10 uur zouden ze snel achter elkaar vallen met een sluiting van het concours om 12.00 uur.

Beekman 2014Enkhuizen, Stadskanaal, Kamerik, Voorhout, Leiden, Den Haag, Ter Heijde, Krimpen aan den IJssel, Ouddorp, Amsterdam, Boskoop, Den Haag, Hoogeveen, Wehe den Hoorn en Capelle aan den IJssel. Waar staan deze veertien plaatsnamen voor zult u zich afvragen?

Addejong2014Wat doe je er tegen

Dit jaar slecht weer met de oude duiven vluchten. Nu de jongen zijn gestart ook geen mooi begin. Met de vluchten van voorbije weekend is het voor enkele afdelingen niet al te best afgelopen. Vooral de duiven van afdeling 8 uit Breda hebben het voor hun kiezen gekregen.

LogemannZaterdagochtend, de spanning stijgt.....

De duiven van Albi zijn in aantocht, zou er deze keer wel weer een mooie klassering in zitten?

KlaasbuwldaVandaag is de dag dat de duiven van Barcelona thuiskomen. Het zou mijn dag worden, de dag waar ik als klein jochie al van droomde. Dit jaar zou ik meedoen met een doffer. Het liep allemaal anders.

Beekman 2014Zondag(avond) 3 juli 2016. Ik leg net de telefoon neer. Aan de lijn had ik de laatste duivenmelker die een gestrande jonge duif aanmeldde. Inmiddels zijn er vandaag en gisteren 5 jongen gemeld.

Addejong2014Bij de duivendokter

Voorbije maandagavond naar IJsselstein geweest om de duiven te laten controleren. Ook Piet van Vliet was mee geweest zodat ik niet alleen op pad hoefde te gaan. De koffie stond al klaar dus eerst een lekker bakkie van assistent Willem.

LogemannGenoeg gezeurd over het echec van vorige week. Nee, het was niet goed, het was bar slecht zelfs. De balans tot nog toe is dat ik 6 van de 10 ingezette duiven kwijt ben. Ik loer nog op wat terugkomers, maar ja, die zijn voor dit seizoen verloren. Een leerzaam seizoen, dat is de conclusie tot nog toe.

Spotlight

Sponsors

Nuttige Links

Liefhebbers

 

 

 

 

 

Copyright © 2019 Msn Duivensport.