1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

 

De Reiger Bannertje MSN DUIVENSPORT 2  Verselebannernew  Mega2016  
 ROPA2016nrw  Verselekijkernew    
 

KlaasbuwldaWe staan weer met beide beentjes op de grond. Weer een zware vlucht met fronten waar maar af en toe een duif doorheen komt. Een vroeg bij E.Bosma, maar volgens mij niet gemeld op compuclub binnen het half uur en dat kan uitsluiting betekenen.

KlaasbuwldaVorig weekend de laatste overnachtvlucht vanuit Bergerac vervlogen en zoals ik al eerder schreef heb ik gegokt op een vroege met de ervaren duiven. Ze stonden er niet super op, kreeg ze niet zo mooi zoals ik zou willen, maar er moet gespeeld worden en ook gedraaid op de zaterdag.

KlaasbuwldaNa een onderbreking door een heerlijke vakantie die Erica en ik gevierd hebben in Duitsland, terwijl pake en beppe en onze Evie geweldig op onze kinderen hebben gepast, gaat alles weer beginnen in het Noorden van het land.

LogemannLaatste vlucht van het seizoen, Cahors, ik zit wacht nog op de aankomst van de eerste hier. Ondertussen zijn ongeveer de helft van de prijsduiven eruit in het N.I.C. Het kan nog, zou mooi zijn als er nog eentje op de uitslag komt.

LogemannMijn zoon is duivengek, net als ik. Of moet ik zeggen, dankzij mij. Als je op vakantie bent in Singapore en Maleisië en de eerste foto's die je doorstuurt zijn van een paar plaatselijke stadsduiven weet je wel genoeg. Die komt er nooit meer vanaf.

LogemannDe titel van dit stukje doet het al vermoeden, eigenlijk niet veel aan de hand in Engelum. 

LogemannEn toen werd het zomer, niet zomaar lekker 25 graden, nee, zomer, je weet wel, bloedheet in het binnenland enzo.....

...

Beekman 2014Duivensport is een sport van uitersten. Vele duivenmelkers weten dit en ook ik werd hiermee deze week weer eens geconfronteerd. Na de hoogtepunten van vorig weekeinde was het dit weekeinde weer even terug naar af doordat bij de jonge duiven een kleine coli aanval toesloeg.

Beekman 2014Zondag 7 augustus 2016. Buiten schijnt gelukkig de zon. Een verademing ten opzichte van gisteren (zaterdag) toen op ditzelfde tijdstip de regen met bakken uit de hemel kwam. De regen die het laatste vluchtweekeinde voor de overnachtfondspelers en vooral die in Noord-Holland een beetje vergalde.

Beekman 2014De laptop was bezet dus volgt het wekelijkse schrijfsel wat later dan de afgelopen weken. Eerst werden de duiven verzorgd. Niet voordat ik op mijn smartphone toch nog even een blik had geworpen op de Olympische prestaties van twee favorieten uit de Nederlandse delegatie.

Spotlight

Sponsors

Nuttige Links

Liefhebbers

 

 

 

 

 

Copyright © 2019 Msn Duivensport.