1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

 

De Reiger Bannertje MSN DUIVENSPORT 2  Verselebannernew  Mega2016  
 ROPA2016nrw  Verselekijkernew    
 

Beekman 2014De meeste weekstukken begin ik met een paar woordjes over het weer van de zondagmorgen. Vaak vormt dit een mooi bruggetje naar de verdere inhoud van het stuk. Wat opvalt aan mijn openingen is dat de weersomstandigheden in Aalsmeer op zondagmorgen bijna altijd verschillen.

Addejong2014Hitte … geen code …

Zoals vorige week verwacht ineens hoge temperaturen. In België eerst alles afgelast voor het weekend. Later mochten na een gesprek met de minister toch vluchten doorgang vinden tot Parijs.

LogemannEn toen werd het zomer, niet zomaar lekker 25 graden, nee, zomer, je weet wel, bloedheet in het binnenland enzo.....

...

KlaasbuwldaNa een onderbreking door een heerlijke vakantie die Erica en ik gevierd hebben in Duitsland, terwijl pake en beppe en onze Evie geweldig op onze kinderen hebben gepast, gaat alles weer beginnen in het Noorden van het land.

Beekman 2014De liefhebbers die op zaterdag met de duiven speelden hebben deze week veel geluk gehad. Buiten leekt het zondag namelijk wel herfst. Bizarre omstandigheden voor medio augustus. Ook niet in deze mate voorspeld als ik het wel heb.

Addejong2014” Nationaal  “

Zaterdag 27 augustus zal als de weergoden het een keer goed met ons voor hebben de verste jonge duivenvlucht zijn. Vroeger speelde heel Nederland Orléans , het grootste concours ter wereld. Alle leden waren in de winter al bezig om bij de beste koppels de derby ringen om te doen.

LogemannDe titel van dit stukje doet het al vermoeden, eigenlijk niet veel aan de hand in Engelum. 

Beekman 2014De laptop was bezet dus volgt het wekelijkse schrijfsel wat later dan de afgelopen weken. Eerst werden de duiven verzorgd. Niet voordat ik op mijn smartphone toch nog even een blik had geworpen op de Olympische prestaties van twee favorieten uit de Nederlandse delegatie.

Addejong2014Golden Race

In het voorjaar heb ik 2 ringen gekocht voor de Golden Race van regio 4 van Afdeling 7. De duiven op de foto zijn geen nestgenoten maar van verschillende koppels. Als je de ring om het pootje doet weet je niet of de jongen goed op komen.

LogemannMijn zoon is duivengek, net als ik. Of moet ik zeggen, dankzij mij. Als je op vakantie bent in Singapore en Maleisië en de eerste foto's die je doorstuurt zijn van een paar plaatselijke stadsduiven weet je wel genoeg. Die komt er nooit meer vanaf.

KlaasbuwldaVorig weekend de laatste overnachtvlucht vanuit Bergerac vervlogen en zoals ik al eerder schreef heb ik gegokt op een vroege met de ervaren duiven. Ze stonden er niet super op, kreeg ze niet zo mooi zoals ik zou willen, maar er moet gespeeld worden en ook gedraaid op de zaterdag.

Beekman 2014Zondag 7 augustus 2016. Buiten schijnt gelukkig de zon. Een verademing ten opzichte van gisteren (zaterdag) toen op ditzelfde tijdstip de regen met bakken uit de hemel kwam. De regen die het laatste vluchtweekeinde voor de overnachtfondspelers en vooral die in Noord-Holland een beetje vergalde.

Addejong2014Olympische gedachte

De komende tijd zal er veel sport op de televisie zijn. Wel mooi om naar te kijken maar ik zal er niet voor opblijven. De volgende dag kan je nog wel naar een samenvatting van de hoogte punten kijken.

KlaasbuwldaWe staan weer met beide beentjes op de grond. Weer een zware vlucht met fronten waar maar af en toe een duif doorheen komt. Een vroeg bij E.Bosma, maar volgens mij niet gemeld op compuclub binnen het half uur en dat kan uitsluiting betekenen.

Beekman 2014Duivensport is een sport van uitersten. Vele duivenmelkers weten dit en ook ik werd hiermee deze week weer eens geconfronteerd. Na de hoogtepunten van vorig weekeinde was het dit weekeinde weer even terug naar af doordat bij de jonge duiven een kleine coli aanval toesloeg.

Addejong2014Zwarte zaterdag

In Frankrijk was het zwarte zaterdag dit door het drukke verkeer en vaak de vele ongelukken vanwege de start van de vakantie. Zo was het voor de duiven althans een verregende zwarte zaterdag.

LogemannLaatste vlucht van het seizoen, Cahors, ik zit wacht nog op de aankomst van de eerste hier. Ondertussen zijn ongeveer de helft van de prijsduiven eruit in het N.I.C. Het kan nog, zou mooi zijn als er nog eentje op de uitslag komt.

Spotlight

Sponsors

Nuttige Links

Liefhebbers

 

 

 

 

 

Copyright © 2019 Msn Duivensport.