1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

 

De Reiger Bannertje MSN DUIVENSPORT 2  Verselebannernew  Mega2016  
 ROPA2016nrw  Verselekijkernew    
 

KlaasbuwldaIk ben een sportliefhebber en dan niet alleen duivensport. Ik kijk graag wielrennen, voetbal, Formule 1 en tijdens de Olympische Spelen vind ik alle sporten wel iets hebben. Zelfs het windsurfen waar ik als ik die gekken zie gaan langs de afsluitdijk niet eens een blik aan zal wagen vind ik mooi.

KlaasbuwldaHet weekend van de nationale jonge duivenvluchten was dit weekend. Veel jonge duivenspecialisten kijken hier naar uit en bereiden hun ploeg hier perfect op voor, zij proberen te pieken op deze vlucht.

KlaasbuwldaRustige periode in het jaar is aangebroken en de rui zet momenteel lekker door bij mij in het hok. Ben er blij mee dat deze tijd weer is aangebroken. Ik heb al eens eerder verteld over de combinatie willen winnen en gebrek aan tijd. Het blijft een moeilijk verhaal voor mij en ik probeer nog steeds balans te vinden.

LogemannZondagmorgen, regen, het was voorspeld. Eerst maar even mijn wekelijkse gekrabbel voor ik naar buiten ga, straks nog even naar een sierduivenvriend, ook al veel te lang niet gezien.

LogemannZaterdagochtend, op tijd wakker. Nee, niet van de zenuwen, voor mij gaan de natourvluchtjes nergens om, alleen ritme en kilometers op doen voor de thuisblijvers van het ouden seizoen.

LogemannVandaag het seizoen afgesloten, 2016 zal alleen nog een paar taartvluchtjes kennen, daarna is het historie. Tenzij je natuurlijk aan éénhoksraces doet. 

Beekman 2014Nog 2 weken en dan zit het seizoen er op. Zelf had ik er eigenlijk nog niet zo’n erg in, omdat het tweede deel van het oude duiven seizoen op mijn hok prima verliep, maar uit de scores bij de Asduiven in de WHZB competitie die deze week gepubliceerd werden bleek eens te meer dat het seizoen 2016 een moeilijk duivenjaar was.

Beekman 2014Wat later dan de laatste weken ben ik achter de laptop gekropen. Vandaag was ik iets later uit bed dan gebruikelijk omdat ook bij mij het seizoen een beetje begint te wegen. Hierdoor draaide ik de volgorde van de laatste zondagen eens om. Eerst de duiven verzorgen en dan het weekstuk schrijven.

Beekman 2014Deze morgen schijnt er een flauw zonnetje tussen de wolken door waardoor er af en toe een beetje hinderlijk wat zonlicht op het scherm van mijn laptop weerkaatst. Gelukkig hebben we hier echter een zonnetje want gisteren moesten we er lang op wachten. Iets waar de liefhebbers uit Oost-Brabant nu ook naar smachten denk ik.

Beekman 2014Nog een beetje slaperig zit ik achter de laptop. De klok wijst 7:39 uur aan en in combinatie met de achterliggende week is dat best vroeg. Te vroeg ook om buiten al iets te ondernemen dus een mooie gelegenheid om tussen de diverse bedrijven door het weekstuk te tikken.

Spotlight

Sponsors

Nuttige Links

Liefhebbers

 

 

 

 

 

Copyright © 2019 Msn Duivensport.