1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

 

De Reiger Bannertje MSN DUIVENSPORT 2  Verselebannernew  Mega2016  
 ROPA2016nrw  Verselekijkernew    
 

Beekman 2014Nog een beetje slaperig zit ik achter de laptop. De klok wijst 7:39 uur aan en in combinatie met de achterliggende week is dat best vroeg. Te vroeg ook om buiten al iets te ondernemen dus een mooie gelegenheid om tussen de diverse bedrijven door het weekstuk te tikken.

Addejong2014Verven en klussen

Veel duivenmelkers gaan na de vluchten het hok verven of aanpassen (verbeteren). Zo zijn wij ook heel de week bezig geweest , was er ideaal weer voor. Eerst schoon maken , schuren en dan weer afdoen met ammonia voordat de verfkwast in de hand werd genomen.

KlaasbuwldaRustige periode in het jaar is aangebroken en de rui zet momenteel lekker door bij mij in het hok. Ben er blij mee dat deze tijd weer is aangebroken. Ik heb al eens eerder verteld over de combinatie willen winnen en gebrek aan tijd. Het blijft een moeilijk verhaal voor mij en ik probeer nog steeds balans te vinden.

Beekman 2014Deze morgen schijnt er een flauw zonnetje tussen de wolken door waardoor er af en toe een beetje hinderlijk wat zonlicht op het scherm van mijn laptop weerkaatst. Gelukkig hebben we hier echter een zonnetje want gisteren moesten we er lang op wachten. Iets waar de liefhebbers uit Oost-Brabant nu ook naar smachten denk ik.

Addejong2014Glimlach

Vorige week kreeg ik een glimlach op mijn gezicht toen ik de Duif en Het Spoor in de bus kreeg. Bij de Duif had men het bij de jonge duiven over “ Winnaar  Nat. Derby der Junioren “. Mijn gedachte is als je op 4 plaatsen lost zijn er 4 sector overwinnaars maar geen snelste nationaal van 4 lossingen.

LogemannVandaag het seizoen afgesloten, 2016 zal alleen nog een paar taartvluchtjes kennen, daarna is het historie. Tenzij je natuurlijk aan éénhoksraces doet. 

Beekman 2014Wat later dan de laatste weken ben ik achter de laptop gekropen. Vandaag was ik iets later uit bed dan gebruikelijk omdat ook bij mij het seizoen een beetje begint te wegen. Hierdoor draaide ik de volgorde van de laatste zondagen eens om. Eerst de duiven verzorgen en dan het weekstuk schrijven.

Addejong2014Denktank

Vorige week dinsdag is er ik denk voor het eerst een “ gespreksavond “ geweest met leden van afdeling 7. Er was een redelijke opkomst. Na de inleiding van voorzitter v d Veer zijn er heel wat vragen en suggesties gedaan.

LogemannZaterdagochtend, op tijd wakker. Nee, niet van de zenuwen, voor mij gaan de natourvluchtjes nergens om, alleen ritme en kilometers op doen voor de thuisblijvers van het ouden seizoen.

KlaasbuwldaHet weekend van de nationale jonge duivenvluchten was dit weekend. Veel jonge duivenspecialisten kijken hier naar uit en bereiden hun ploeg hier perfect op voor, zij proberen te pieken op deze vlucht.

Beekman 2014Nog 2 weken en dan zit het seizoen er op. Zelf had ik er eigenlijk nog niet zo’n erg in, omdat het tweede deel van het oude duiven seizoen op mijn hok prima verliep, maar uit de scores bij de Asduiven in de WHZB competitie die deze week gepubliceerd werden bleek eens te meer dat het seizoen 2016 een moeilijk duivenjaar was.

Addejong2014Laatste loodjes

Voor de meeste liefhebbers zijn het de laatste vluchten van 2016. Nog een enkel vluchtje , uitgezonderd de taart vluchten die op steeds meer plaatsen worden georganiseerd. Mogelijk wel mooie africhtingen voor de latere jongen die men volgend jaar in wil passen.

LogemannZondagmorgen, regen, het was voorspeld. Eerst maar even mijn wekelijkse gekrabbel voor ik naar buiten ga, straks nog even naar een sierduivenvriend, ook al veel te lang niet gezien.

KlaasbuwldaIk ben een sportliefhebber en dan niet alleen duivensport. Ik kijk graag wielrennen, voetbal, Formule 1 en tijdens de Olympische Spelen vind ik alle sporten wel iets hebben. Zelfs het windsurfen waar ik als ik die gekken zie gaan langs de afsluitdijk niet eens een blik aan zal wagen vind ik mooi.

Spotlight

Sponsors

Nuttige Links

Liefhebbers

 

 

 

 

 

Copyright © 2019 Msn Duivensport.