1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

 

De Reiger Bannertje MSN DUIVENSPORT 2  Verselebannernew  Mega2016  
 ROPA2016nrw  Verselekijkernew    
 

Beekman 2014De tijd vliegt ook hier in Maleisië. De dagen gaan snel, wellicht doordat de daglichtlengte hier ongeveer altijd hetzelfde is. Momenteel duren de dagen hier zo’n ruime 12 uur.

Addejong2014Golden Race

Zaterdagmiddag de 2 duiven aangeleverd voor de Golden Race regio C van afdeling 7. De blauwe komt uit Union 995 dit is een zoon van het Unionkoppel van Henk Simonsz. Moeder Natalie is een dochter uit de Kruk doffer x Shakira 1e Duifkampioen Nationaal Jong.

LogemannWaar zal ik eens beginnen deze keer.....

Er gebeurt veel, maar eigenlijk nog niet zoveel in duivenland.

Beekman 2014Daags na Milaan San Remo waarin weer eens bewezen werd dat in de sport niets onmogelijk is. De door mij persoonlijk niet zo geliefde renner, Vincenzo Nibali won na een demarrage op de beroemde Poggio en hield tegen alle verwachtingen in stand tot aan de finish. Het was een mix van klasse, karakter plus een beetje geluk dat het hem de zege bracht.

Addejong2014Zijn dromen bedrog

Dit weekend voor het laatst dit seizoen schaatsen op de buis. Deze week begint op de 21e de lente al lijkt het er nu nog niet op. Laat de narcissen en krokussen maar komen. Op 17 maart was het de koudste sinds de metingen. Door de koude wind was het buiten bitter koud nadat het voorbije week 16 graden is geweest.

kbdb

Info lossingen 2018

kbdb

Beslissingen van het Provinciaal Comité in vergadering 17 maart 2018

kbdb

Nationale Algemene Vergadering - 16-3-18

Beekman 2014De klok wijst hier al weer 17:00 uur aan. Buiten scheen tot voor kort de zon maar het begint nu te betrekken. Tijd voor de vrijwel dagelijkse bui. Al dan niet vergezeld van onweer regent het vrijwel iedere dag even vanaf 15:30 uur.

kbdb

Persmededeling vluchten weekend 17 & 18/03/2018

Addejong2014Ophalen

Ron en Dennis van Veggel uit Utrecht hebben voor het derde jaar jongen van de 2e ronde opgehaald. Over 14 dagen volgen er nog enkele uit Drinkbakkie , Union 995 en Bont 643. Vorig jaar hadden ze bij de oude in regio B de 2e en 5e Asduif Allround die ze hier hadden gehaald.

Logemann"Je moet zelf je stinkende best doen, een ander maakt je kampioen". Het waren wijze lessen die ik leerde als jong jochie. Het was op zo'n woensdagmiddag, ik speelde vaak met de kleinzoon van Theun, hij woonde aan de Oosterhaven, de straat achter ons.

Beekman 2014 Dit wordt een weekstuk na een week waarvan ik er in mijn Nederlandse leven de laatste jaren velen had. Een drukke week dus waarin gereisd werd voor het werk en een week waarin op de valreep ook nog even twee tophokken en een beurs bezocht werden.

Addejong2014Petitie

Er wordt dezer dagen een petitie gehouden tegen de steeds toenemende roofvogels. Heb al wel eens eerder geschreven , de boeren krijgen vaak de schuld dat er geen weidevogels meer zijn. Maar ik denk dat al jaren  het groot aantal roofvogels veel schade aan weide en gewone vogels toe brengt.

LogemannHet was koud inderdaad, winter zoals winter hoort te zijn als we er aan denken als we in de zomer aan het strand liggen te puffen.

IMG 6761

In de verwarmde zaal ‘De Kring’ had zondag de 19e duivenmarkt plaats.

Beekman 2014Koning winter neemt Nederland steeds meer in zijn greep. Voorlopig met vrieskou en zon. Die laatste buldert dan ook op dit moment door de ramen. Het is buiten strak blauw echter de thermometer wijst op dit moment in mijn omgeving slechts minus 3,5 graad aan. De komende dagen zal het nog wat kouder worden.

KlaasbuwldaHieronder voorstel van een samengestelde commissie omtrent het anders berekenen van de gemiddelde snelheden van onze geliefde overnachtvluchten. Een discussie die al jaren gaande is en waar al menig professor het hoofd over gebogen heeft.

Sponsors

Nuttige Links

Liefhebbers

 

 

 

 

 

Copyright © 2019 Msn Duivensport.