1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

 

Belgavet  Verselebannernew  Mega2016  
 ROPA2016nrw  Verselekijkernew  De Reiger Bannertje MSN DUIVENSPORT 2  
 
alle prod

Duivenshop.nl lanceert een nieuwe lijn natuurproducten. Deze producten werden gedurende 2 jaar, met succes, getest door de Combinatie Poelman uit Erica

Een overzicht

DV POWER-GLUTAVIT+

DV Power-Glutavit+ is een uitgebalanceerd mengsel van wei-eiwitten, multivitaminen, vitaminen, mineralen en spoorelementen. Maar ook is hier chlorella, glutamine en L-alanine aan toegevoegd. De door ons gebruikte chlorella is een eencellige alg uit Korea. Deze alg is rijk aan chlorofyl/ijzer. IJzer is zowel van belang voor de oriëntatie van de duif als voor de aanmaak van rode bloedcellen. Glutamine, een aminozuur, is van belang is voor een goede werking van de darmcellen en de spiercellen. Extra gift na de vlucht draagt bij aan een sneller herstel van de spieren en de darmwerking.

gluta

GebruikDV Power-Glutavit+ kan verstrekt worden na de vlucht voor een snellere recuperatie maar vooral ook in de opbouw naar de vluchten toe.

Dosering: 1 eetlepel per kg voer.

DV ELEKTROLYT+

DV ELEKTROLYT+ is onze vloeibare elektrolytendrank, verrijkt met aminozuren en vitamines. DV ELEKTROLYT+ helpt bij het herstel van de vochtbalans bij zeer sterke inspanningen, zoals na de wedstrijden. DV ELEKTROLYT+ is ook uitermate geschikt om aan duiven te geven tijdens de kweek. Bij de overgang van nat naar hard voer kan DV ELEKTROLYT+ in dubbele dosering gegeven worden.

electrol

Gebruik: Tijdens de kweek geeft u het gedurende 5 dagen. Voor de vlucht kan het op de dag van inkorven gegeven worden. Bij thuiskomst kan het gegeven worden als eerste drank na de wedstrijd.

Dosering: 1 tot 2 eetlepels per liter drinkwater

DV VITALITY+

DV VITALITY+ bestaat uit o.a biergist en melkeiwitten. Het bevat ook vitamine A, vitamine D3, vitamine E, vitamine C, B-vitamines, vitamine K, koper, lysine, calcium, eiwitten en vetten. DV VITALITY+ is een echt topproduct en bevordert de conditie. Daarnaast is DV VITALITY+ rijk aan ruwe celstof zodat de goede darmflora gestimuleerd wordt tot optimale ontwikkeling. DV VITALITY+ bevat naast biergist en melkeiwitten ook bacteriën die een ondersteunende werking hebben voor de darmwerking.

Samen met DV PIGEON BOOST+ in het drinkwater zorgt DV VITALITY+ voor een optimalisatie van de darmflora. Na antibioticakuren kan bovenstaande combinatie samen met een goed Probiotica product zorgen voor een sneller herstel van de goede darmbacteriën. Antibiotica, om wat voor reden dan ook gegeven, zal ook altijd de goede darmflora aantasten. Ondersteuning van de goede darmwerking kan vormverlies door het (noodzakelijke) kuren helpen voorkomen.

vitali

Gebruik: Zowel tijdens het vliegseizoen, de ruiperiode en het kweekseizoen kan DV VITALITY+ 2 maal per week gegeven worden. Na een antibioticakuur kan het samen met DV PIGEON BOOST+ gedurende een week verstrekt worden.

Dosering: 1 eetlepel per kg voer.

DV PIGEON BOOST+

De DV PIGEON BOOST+ een mengsel van tincturen gemaakt van +- 20 kruiden die bekend staan om hun reinigende werking van lever,nieren en luchtwegen. DV PIGEON BOOST+ mag iedere dag verstrekt worden in het drinkwater.

Daarom hebben wij deze DV PIGEON BOOST+ gedoopt als de enige echte gezondheid BOOSTER!

DV PIGEON BOOST+ bevat o.a. Oregano, Ginseng, Echinacea, Eucalyptus, Brandnetel, Paardebloem, Goudsbloem, Duizend-blad, Tijm, Salie, Pepermuntblad, Boldoblad, Esblad, Eleutherococus, Steranijs, Knoflook en Vlierbessen.

boost

Gebruik: Kan dagelijks verstrekt worden, na een antibioticakuur kan het samen met DV VITALITY+ gedurende een week verstrekt worden.

Dosering: 20 ml per liter drink water ( Schudden voor gebruik, dagelijks verversen )

DV USNEA POWER+

DV USNEA POWER+ is een mengsel van diverse ingrediënten waarvan Oregano en Usnea er slechts twee zijn. Uit de praktijk blijkt dat Geel en Coccidiose deze combinatie niet fijn vinden.

Bij de testen op duiven bleken de geel-parasieten een hekel aan dit spul te hebben terwijl de duiven erdoor juist werden gestimuleerd. Het bleek dat ook coccidien een hekel hadden aan deze combinatie. We zagen ze snel verdwijnen. Let wel op. Duivenvlucht en de makers van dit product claimt hier geen werking tegen zowel niet het Geel als tegen Coccidiose. 

DV USNEA POWER+ bevat o.a. Usnea Barbata, Oregano, Echinacea, Pau derco, Chamomila, Pneumes boldo en Triticum.

usnea

Gebruik: Preventief 1-2 dagen na de vlucht of als kuur 7 dagen achtereenvolgend

Dosering: Preventief 2,5 ml per liter drinkwater. Als kuur 5 ml per liter drinkwater. Goed schudden voor gebruik.

DV SAMBUCOL+

DV SAMBUCOL+ is er voor extra weerstand en dus ideaal voor de jonge duiven. DV SAMBUCOL+ is vooral bedoeld voor de periode van verhoogde inspanningen en risicos op virale infecties. DV SAMBUCOL+ is gebaseerd op het kruid sambucca nigra, waarvan bekend is dat het een virusremmende werking heeft. De zure basis bevordert de ontwikkeling van een gezonde darmflora. Ook bevat het cats claw, een kruid dat de afweer stimuleert. Verder is ook jodium toegevoegd. Jodium heeft een stimulerende werking op de stofwisseling. Daarnaast heeft jodium ook een remmende werking op schimmels en gisten.

sambu

Gebruik: Enkele malen per week toedienen aan de jonge duiven. In periode van extra stress of verhoogd risico meerdere dagen achtereen. Vanwege de extra stimulerende werking kan men de DV SAMBUCOL+ het beste in de tweede helft van de week gebruiken. Het mag afgewisseld worden met DV PIGEON BOOST+ deze kan dan in het begin van de week gebruikt worden.

Dosering: 10 ml per liter drinkwater of 20 ml per kg voer.

Voor nog meer info, vliegschema's en bestellingen kan u terecht op http://www.duivenshop.nl

Iedereen die, na het lezen van dit artikel, een bestelling doet, kan genieten van 15% korting.

Gebruik hiervoor MSNDUIVENSPORT als waardeboncode.

Spotlight

Sponsors

Nuttige Links

Liefhebbers

 

 

 

 

 

Copyright © 2019 Msn Duivensport.