1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

 

Belgavet  Verselebannernew  Mega2016  
 ROPA2016nrw  Verselekijkernew  De Reiger Bannertje MSN DUIVENSPORT 2  
 

SpeedyLook is al sinds jaar en dag gekend en geprezen in duivenmelkermiddens. Er bestaat geen “geheim” recept van thee of gezondheidsdrankje, of look is één van de ingrediënten. Meestal wordt het echter in zijn zuivere vorm in de drinkpot gekieperd.

Vele melkers laten de look ook lange tijd in het water liggen. Zijn helende eigenschappen zouden alzo nog toenemen. Het verse sap zou als antibioticum zeer werkzaam zijn en de ontwikkeling van ziektekiemen tegengaan (bacteriestatisch). De meest helende eigenschap wordt toegeschreven aan de zwavelbevattende, vluchtige olie “Allicine”. Gaven we vroeger ook geen zwavel (solfer-) bloem op het eten om het bloed te zuiveren?

Als je echter internet raadpleegt moet je wel een beetje gas terugnemen. Volgens de meest recente, wetenschappelijke onderzoeken zou je bijna 10 teentjes look per dag moeten eten om echt therapeutisch effect te krijgen. Dus dat look sterk genezend werkt is wel de vraag. Ikzelf twijfel wel niet over de ondersteunende eigenschappen, maar ik ben geen man van de wetenschap, zodus...

Zo zou look vooral bloeddrukverlagend werken. Eveneens bloedsuikerverlagend en (eetlust-) opwekkend. Ik ga jullie vertellen waarom ikzelf hier sterk in geloof. Persoonlijk vind ik look superlekker. In de meeste gerechten die mijn vrouw klaarmaakt zit er dan ook wat in. Een echte smaakmaker. Vermits ik een fervent tuinliefhebber ben (nog een hobby) kweek ik zelf mijn look, verser kan niet. Jaarlijks, eind oktober, plant ik zo’n 120 teentjes roze look. Daarvan gaat wel een groot deel naar het duivenhok. Maar… nu wel minder dan vroeger. Wat is er dan gebeurd dat ik minder look gebruik? Ik moet toegeven, ik gaf nogal hoge dosissen. Duivenmelkers redeneren dikwijls: als één goed is, twee nog beter en drie het best. En altijd vers geperst in de drinkpot, alle dagen. Zekere dag viel het mij op dat mijn duiven, ondanks ze genoeg eten kregen, ze ook niet mager waren en geen wormen hadden (look zou nog wormverdrijvend zijn ook ), voortdurend op de deur vlogen.  Alsof ze razende honger hadden…Tot mijn frank begon te vallen (rijkelijk laat)!

Bloeddrukverlagend, bloedsuikerverlagend en ook nog eetlustopwekkend. Het lag aan de look! Volgens mij althans. Vlug gestopt met look geven, wat elektrolyten in ’t water (= zouten en glucose) en het fenomeen was opgelost. Echt waar.

Dus look  heeft inderdaad  de eigenschappen die men er aan toeschrijft. Beweer ik althans, maar wie ben ik? Toch blijf ik look geven. En nog sterk geconcentreerd ook. Anders heeft het volgens mij te weinig effect. Maar wel niet meer alle dagen. Tijdens de wedstrijden op maandag en dinsdag en in de rustperiodes 2 à 3 dagen per week. Lookolie geef ik nooit. Ik denk dat het verse sap beter werkt.

P.S.: Jaren terug had ik eens een tooggesprek met Miel Van De Walle, uit Everbeek, één van de sterkste Noyon spelers die ik heb gekend. Toen ik hem toevertrouwde dat ik veel look gaf (om zijn reactie te peilen) was het enige wat hij antwoordde: “Je zal er wel van terugkomen.”  Op de vraag waarom dan wel heeft hij me nooit geantwoord. Slim, slimmer, slimst??

SPEEDY

Sponsors

Nuttige Links

Liefhebbers

 

 

 

 

 

Copyright © 2019 Msn Duivensport.