1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

 

Belgavet  Verselebannernew  Mega2016  
 ROPA2016nrw  Verselekijkernew  De Reiger Bannertje MSN DUIVENSPORT 2  
 
Rekkem

Huis Vanwonterghem te Kuurne was zondag the place to be. Samen met de Grand Slam of Belgium en de vierdaagse van de Zwalmvallei (verslag volgt later) vierde Duivenmaatschappij De Arend Rekkem er zijn kampioenen 2015.

Het werd opnieuw een fantastische namiddag met 207 ingeschrevenen.

Met nagenoeg 10.000 euro aan gratis prijzen was het een ellenlange rij van glunderende gezichten die hun envelop of naturaprijs kwamen ophalen.

Het begon allemaal met de kampioenen van de snelheid en halve fond, waarbij Daniel Soetaert uit Marke de grote triomfator werd. Hij won het Algemeen kampioenschap voor Frans Buyssens en Roland Wastyn, beiden uit Lauwe.

Het kampioenschap oude duiven bracht Geert Truyaert uit Aalbeke op één, Roland Callaert uit Moeskroen op twee en Daniel Soetaert op drie.

Bij de jaarlingen was Daniel Soetaert de beste, gevolgd door Albert Polfliet uit Marke en Frans Buyssens.

Bij de jongen snelheid werd Frans Buyssens eerste, gevolgd door Daniel Soetaert en Wilfried Delcroix, eveneens uit Marke. Bij de jongen halve fond was de tandem Vermeulen-Dujardin uit Deerlijk de primus. André Truyaert uit Bellegem eindigde tweede en Christiaens-Coussement uit Deerlijk werd derde.

Daarop volgde de prijsuitreiking voor de fondkampioenen. Gezien de status van de maatschappij een nog indrukwekkender rij van kampioenen.  Voor de vierde maal in vijf jaar tijd ging de titel van Algemeen Kampioen naar Joel Verschoot uit Ingelmunster. Hij behaalde deze titel voor Wilfried Vandemaele (Heule) en Anthony Maes (Waregem).

Het kampioenschap zware fond kreeg Pierre Bourgeois (Izegem) als overwinnaar. Hier werd Aurele Vancauwenberghe (Leers-Nord) tweede. Delrue-Vanbruaene uit Lauwe eindigde op de derde plaats.

Anthony Maes wist zich tot kampioen te kronen bij de Fond Oude duiven. Mee op het podium stonden Joel Verschoot en André & Thierry Vercruysse (Anzegem).

Bij de jaarlingen was Joel Verschoot aan het feest. Hij ging Anthony Maes en Wilfried Vandemaele vooraf.

Bij de jongen tenslotte bekroonde de tandem Dubrul-Verbeke uit Kuurne hun prachtig seizoen met de kampioenstitel. Hier eindigde Eric Huys (Bellegem) als tweede en werd Pierre Ameye (Deerlijk) derde.

Na de kampioenen volgde de lange rij ereprijswinnaars. Elke vlucht werd bedacht met een ereprijs geschonken door een van de collega duivenmelkers. Primus inter pares hier was eveneens Joel Verschoot die niet minder dan tien (10) keer de overwinning wist te behalen.

Deze prijsuitreiking werd gecombineerd met de prijsuitreiking van de Grand Slam en de Zwalmvallei (zie later) en doorspekt met een heerlijke maaltijd. Het werd dus een gezellig samenzijn waarbij de concurrenten van de zomer als echte vrienden herinneringen ophaalden en al druk bezig waren het nieuwe seizoen te becommentariëren. En aan de vele reacties te horen is zowat iedereen er klaar voor om ook in 2016 te schitteren.

Voor meer foto's http://users.telenet.be/dearendrekkem/

Philippe Vanhaezebrouck

Spotlight

Sponsors

Nuttige Links

Liefhebbers

 

 

 

 

 

Copyright © 2019 Msn Duivensport.