1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

 

De Reiger Bannertje MSN DUIVENSPORT 2  Verselebannernew  Mega2016  
 ROPA2016nrw  Verselekijkernew    
 

SjaakB2Gewoon even kijken, je hoeft niet geweldig Duits te spreken om te zien hoe dit sportverslag top in beeld wordt gebracht:

https://www.youtube.com/watch?v=B5BZwmzgBFE&feature=youtu.be

Een verademing om eens een interviewer te zien en horen die inside information heeft, weet waar hij het over heeft en onze sport goed in beeld weet te brengen. Kijk leuk al dat geneuzel op nationale tv, alleen beginnen die tv klooiogen altijd met op de achtergrond een houtduif of stadsduif en dan die vreselijke vragen alsof we een stel onnozele zijn. De vragensteller heeft nul benul, probeert het zogenaamd hapbaar te maken voor het kijkende publiek en dan krijg je die achterlijke vragen over hoe oud een duif wordt, alsof je aan Ibrahomvic vraagt welke schoenmaat hij heeft en of het invloeg heeft gehad op al zijn goals? Iedere keer dezelfde verontwaardiging over afstanden, gemiddelde snelheden, prijzen voor die hand vol veren en botten. De verkleinwoordjes kjes, tjes en pjes vliegen je om de oren en nog niet doorhebben dat je gepiepeld wordt. Nog erger zijn de reportages waar stadsduiven als ratten van het luchtruim het beeld vullen en het publiek gevraagd wordt naar hun mening over duiven, schijters, viezigheid, ziekten. Ik begrijp niet dat je daar als duivenmelker aan meewerkt, ja je wilt graag een keer op tv, leuk hoor om als dom slachtschaap opgevoerd wordt. Leg mij eens de overeenkomst uit tussen een stadsduif en een wedstrijdduif? Heb je ooit een reportage over een topsporter gezien die begint met een verhaal over de nadelen van zwervers, slaat toch nergens op? Erger nog het genenpakket tussen een zwerver en een sporter komt meer overeen dan die tussen stadsduif en postduif. Als je daaraan meedoet vraag dan eerst hoe ze de sport in beeld brengen, eis eens dat die kneuterigheid niet in beeld hoort, doe dat maar bij een reportage over de gemeentereiniging, want daar hoort het verhaal van stadsduiven.

Blij zijn dat je ook een keer op tv mag met je hobby of sport, je bent niet belangrijk en gaat dat op die manier ook zeker niet worden. Maar ja, we willen zo graag onnozel op tv, wat dat is iets heel bijzonders natuurlijk. Vergeet het maar, je bent een poppetje dat vergeten wordt maar wel een onvergetelijke indruk heeft achtergelaten, duivensport vergelijken met de goot, hoe dom kun je zijn. Maar ja we willen zo graag amateuristisch overkomen, want ja het is een hobby van oude mannetjes met stoffig cliché en dat moet zo blijven, want commercie is de grote boosdoener voor terugloop in de sport. Mocht je alweer bijna in je mail klimmen om mij te moeten vertellen dat je het leuk vindt om mijn gekrabbel te lezen maar het inhoudelijk niet met mij eens bent, bewijs het tegendeel maar eens met dat badinerende geloel. Al zolang zuurpruimen als AS, en al die wannabe ASjes die denken met een Scheidegger typdiploma op zak te kunnen schrijven, dat de commercie de schuld van alles is, is er niets gebeurt behalve sfeervernaggelen en basisverzuring. Niets veranderd door al die conservatieveling die menen de wetenschap te bezitten hoe we de sport in stand moeten houden. Als je ooit wilt aantonen dat vrachten kansen tot verbetering door vingers zijn gegleden, dan is duivensport wel hét voorbeeld van amateurisme en vasthouden aan dommigheid in optocht achter de trompetter van het leger van de prins.

En maar wijzen naar de grote boosdoeners terwijl je zelf geen moer gedaan hebt om de sport in stand te houden of te vernieuwen, ja vertellen hoe het moet en wijzen ja, maar doen ho maar. Ja duivensport is geen TV sport, wat een onzin, kijk dan naar de Röhnfried video's, ja wat lang misschien om de kop er bij te houden, maar het kan dus wel. Eens geen kneuzen in stofjas kwaken over hun 'duifjes' maar de feiten van een sport, voorbereiding, wedstrijd, nazorg, de kern van de sport en eens niet gevlochten kleedjes op een tafel met mien zeurtrien en het gebit op tafel. Zo doorgaan als nu? Amateurisme heeft nog geen sport in leven gehouden, zelfs bij kaatsen is er wat te winnen, echte money G...

Wil je jeugd in de sport, de jeugd leeft op  IPhone dat ding wat nu voor je neus staat. Zitten niet te wachten op aai over de bol en een vaantje of bekertje in het lokaal, maar wil beelden, bewegende beelden, iets echts winnen waar je wel wat mee kan, beleving op de vierkante meter. Wat denk je van al het kantoorvolk, werkvolk dat in pauzes filmpjes zit te kijken, willen beleving, spanning op beeld. Niet van overtuigd, hoeft niet, tijd zal het je laten zien. Ik hoef geen gelijk, levert mij niets op, heb liever rendement en prima vooruitzichten, wat denk je van One Loft racen als een echte internetsport, ow dat is er al, vreemd hé dat die markt groeit in een aflopende sport, niet goedkoop, niet voor iedereen haalbaar en toch groei, dat heet nou beleving, geen dank 

Spotlight

Sponsors

Nuttige Links

Liefhebbers

 

 

 

 

 

Copyright © 2019 Msn Duivensport.