1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

 

Belgavet  Verselebannernew  Mega2016  
 ROPA2016nrw  Verselekijkernew  De Reiger Bannertje MSN DUIVENSPORT 2  
 

SpeedyZaaalig… De overschakeling naar winteruur. Een uurtje langer slapen. Wat kan een mens daar van genieten. Of net na de middag, een uiltje vangen, buiten  in het zonnetje. Ogen dicht en genieten. Daarna vol energie terug aan de slag.

Een goede slaap kan wonderen doen. Meer nog, slaap is onontbeerlijk, levensnoodzakelijk. Even goed als eten en drinken, of ademen. Wie slecht heeft geslapen voelt zich een wrak of is humeurig. Slaap geeft energie. Geeft het lichaam ook de kans zich te zuiveren, te herstellen. Sportmannen slapen heel veel! Een hazenslaapje, schoonheidsslaapje, slapen als een blok, er een nachtje over slapen. Allemaal positief getinte uitdrukkingen. De ene mens heeft al meer nodig dan de andere .En, je hebt het al geraden, ook onze duiven hebben slaap nodig. Om te recupereren en om de batterijen terug op te laden. Rust is de beste doping. Dat hebben vooral de betere melkers al lang geweten. Niet alleen thuis op het hok maar ook en vooral in de reismand. Heel wat melkers verduisteren hun weduwnaarshokken tijdens de dag om rust op het hok te brengen. En nu komen we tot de kern van de zaak. Een duif die tijdens het transport gestresseerd is en voordurend zit te vechten , daar moet je niet veel meer van verwachten tijdens de vlucht. Vitesseduiven die twee nachten mand moeten doen zijn tegen dat ze gelost worden al opgebrand. Dit is echt soortgebonden. Fondduiven zijn veel rustiger in de mand. Ik denk zelfs dat deze eigenschap doorslaggevend is voor een goede fondduif. Dat is het grote verschil met een snelheidsduif. Duivinnen zijn over het algemeen ook rustiger en verspillen geen energie in de mand. Vandaar waarschijnlijk dat er tegenwoordig veel met duivinnen op de zware halve fond( fond altijd al geweest) wordt gespeeld.

Als je de actualiteit wat volgt weet je wel waar ik naartoe wil. Melkers die hun duiven willen doen slapen in de mand bezondigen  zich aan het toedienen van morfine . Al of niet bewust? In elk geval, ik denk wel dat het een positief effect kan hebben. We weten allemaal dat het zaad van de klaproos ofte maanzaad hier de grote rol speelt. Maar maanzaad (morfine)staat op de (rode)dopinglijst van de KBDB. Evenals de wilg  die ook kalmerende en verdovende eigenschappen heeft. Maar als je dat allemaal niet aan je kampioenen mag verstrekken , wat kan je dan nog geven om ze wat rustig te houden in de mand ?? Eerst en vooral ze niet te veel ophitsen voor de inkorving. Wat op de snelheid met een kort nachtje mand misschien WEL mag of moet. Ik heb in mijn oude kruidenboek eens opgezocht welke kruiden rustgevend of kalmerend en zelfs slaapverwekkend zijn. Ik zie niet in wat daar verkeerd zou kunnen aan zijn . We geven toch ook allerlei spul om te duiven te stimuleren of op te hitsen. Ik denk maar aan vitaminen supplementen of koolzaad, sesamzaad enz. . Ze gaan dat toch op termijn ook allemaal niet verbieden zeker?

DE nummer 1 is waarschijnlijk wel kempzaad. Cannabis Sativa is nauw verwant aan Canabis Indica, wat we allemaal wel kennen als Hasj of wiet. Het is wel niet hallucinerend zoals dit laatste , maar het staat wel vast dat het enigszins verdovend werkt. Wie geeft er nu geen kempzaad aan zijn duiven voor het inkorven? Nog beter is een kopje bloemhoofden van de plant 10 minuten laten koken in een halve liter olijfolie. Nog wat laten trekken en dan zeven  en laten afkoelen. Op het eten doen de dag van de inkorving en …klaar. Trouwens , ik ken persoonlijk iemand de MS heeft en als pijnstiller hasjiesj- olie gebruikt ( met medisch voorschrift weliswaar).

 Verder heb je nog Stinkende Balotte( kalmerend en goed voor de gal), Basielkruid( kalmerend), Citroenmelisse(aansterkend, gal secretie bevorderend, rustgevend en …hartslagvertragend), Honingklaver( kalmerend en ook ontstekingsremmend), Hop( antibiotische werking, de lupeline die er in zit is krachtig kalmerend en pijnstillend.zie bier?), Jasmijn(slaapverwekkend), Kattekruid( aansterkend en kalmerend), Laurier( antiseptisch en ook kalmerend), Lievevrouwebedstro( aansterkend en kalmerend), Linde ( kalmerend en slaapverwekkend), Malrove( aansterkend en kalmerend), Marjolein( aansterkend , anti-septisch, anti- parasitair en pijnstillend), Meidoorn( kalmerend), Rolklaver ( kalmerend), Toorts( kalmerend, hoestdempend en goed voor de luchtwegen . Keuze genoeg zou ik zeggen! Meestal gebruik je 30 tot 50 gram van de plant op 1 liter water en 10 minuten laten koken. Maar als je dan toch een kruidenthee wil maken , zoek je het best op , op het internet.

En… zoals we allemaal wel weten, van een ezel ga je hiermee geen koerspaard waken.

PS: - Vandaag op de radio gehoord . In de USA is het momenteel gebruikelijk dat zakenmensen ’s morgens een kleine dosis LSD nemen . Ze zouden daardoor tijdens de dag veel alerter en ook creatiever zijn. Pas op ! Ook verboden voor duiven EN melkerJ.

     - Eventuele reacties zijn welkom op het forum

Speedy

Sponsors

Nuttige Links

Liefhebbers

 

 

 

 

 

Copyright © 2019 Msn Duivensport.