1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

 

Belgavet  Verselebannernew  Mega2016  
 ROPA2016nrw  Verselekijkernew  De Reiger Bannertje MSN DUIVENSPORT 2  
 

VerleunDirkVorige week geen weeknieuws geschreven, de beursgang en de geplande operatie gaven mij niet de juiste inspiratie om een stuk te gaan schrijven, hokken moeste voor de geplande opname, nog goed schoon gemaakt worden, dus weinig tijd bleef er dan over om een werkstuk te schrijven,

maar zoals u weer onder vonden heb, we zijn er weer, operatie is goed geslaagd, 7 dec. krijgen we de uitslag en maar hopen dat we hier mee verdere komen in het long onderzoek.

Afgelopen vrijdag zijn we weer thuis gekomen, vrijdag was de controle foto gemaakt, en met een goede uitslag van de longfoto kon de drain verwijdert worden, en konden we middags weer op huis aan, en met dat in gedachten zat ik alweer te plannen ,,wat gaan we doen,, ik ga mijn duiven uitzoeken voor de tentoonstelling, ik ga dit en ik ga dat, nou mensen, IK deed helemaal niets, want eenmaal thuis gekomen was ik van dat reisje al moe geworden.

Met moeders de vrouw een heerlijk bakkie koffie gedronken, en toen eenmaal de warmte en de rust van huize Verleun op me was ingedrongen, viel ik als een blok inslaap, en een 3 tal uren werd deze jongen pas wakker, en was er geen tijd meer om duiven uit te zoeken voor de geplande tentoonstelling van onze nieuwe vereniging, dus dat heb ik zaterdag morgen met Jaap gedaan, want omdat ik zelf nog geen autorijden mag, had Jaap aangeboden om de duiven op te halen

Dus Zaterdag morgen, gauw een paar duiven uitgezocht voor de tentoonstelling, en samen met Jaap de duiven naar S.V.E.L. gebracht want om 12.00 kwam de keurmeester om te keuren, maar ruimschoots op tijd arriveerden we bij het clublokaal en hebben we de duiven ingekooit, daarna lekker aan de koffie,  als inzender kregen we nog een heerlijke banketletter namens de tentoonstelling commissie, en na een uurtje beppen zijn we op huis weer aan gegaan.

En eigenlijk net op tijd, want men denkt een hele vent te zijn na een operatie, maar eerlijkheid gebied me om te zeggen dat het met deze laatste ingreep wel iets anders is geweest, ik was blij dat ik weer even kon rusten op de bank, maar even ter uitleg, om weer verdraaide verhalen te voorkomen, ik ben nog steeds kortademig, ondanks 16 maanden geen nicotine meer gehad te hebben, gaat het langzaam minder worden qua conditie.

We hebben al allerlei onderzoeken gehad, en niets gaf de juiste diagnose aan, nu hebben ze operatief littekenweefsel weg gehaald uit mijn rechterlong voor verder onderzoek, en daar krijgen we 7 December dan de uitslag van, dus nog even in spanning blijven, maar gezien de ingreep en het risico op een klaplong, moest ik een 3 tal dagen verblijven in het ,,Waterlandziekenhuis,, puur enkel en alleen voor controle op mijn rechterlong, dus dit is het verhaal.

Zondag zijn we na de formule 1 race naar Edam gegaan, toch even de tentoonstelling mee maken, en kijken of we nog prijs hadden natuurlijk met onze super de super kippen, en het viel me niet tegen, een 2e prijs oude doffers met 92 punten, en de rest een 91,5 maar ook eentje met maar 89,5 punten, dus het is niet allemaal even mooi wat hier de klok slaat op de hokken, maar de laatste selectie moest nog plaats vinden, dus we hebben er weer een.

Het was gezellig druk, en Remy, de grote drijfveer achter S.V.E.L. had nog een leuk bericht voor me, en dat verblijde me wel, ik zal u uitleggen waarom, de meeste lezers van mijn weeknieuws en vrienden weten dat ik als hobby rennen en spoetniks maak, geheel naar de wens van de mens toe, dit vind ik mooi om te doen en het geeft me een stukje rust in mijn gelederen, en als een bouwwerk weer voltooid is en de eigenaar tevreden is, dan ben ik dat ook weer.

Ik had voor een 2 tal jaren terug, de oude aanhanger van hun gekregen, en om iets terug te doen naar de vereniging toe, had ik een spoetnik beloofd voor de verloting, en dit gebaar is een groot succes geworden, want A hij bracht heel veel geld op voor de vereniging, [iets wat voor herhaling vatbaar is] en B, hij wilde hebben dat ik het winnende lootje trok, en de winnaar was ook weer wat blij met zijn pas gewonnen aanwinst.

Kwam in Edam ook nog een oude clubgenoot van me tegen, hij had gelezen dat ik bedankt had voor de vereniging, en hij vertelde me dat hij ook die vereniging ging verlaten, hij ging naar Westzaan terug had last van zijn ogen met in het donker rijden, en hij vond er ook niets aan dat ik weg was, [zijn gezegde] en ik persoonlijk vind dat jammer, want A de vereniging is nu 2 leden kwijt, en Barend had een grote aanhanger omgebouwd, zodat hij de manden kon aanleveren in Wormerveer, en dit gaat nu ook niet door, dus heeft mijn oude vereniging nu ook pech hierin.

Ook nog vele vragen gekregen over het geen, wat er gebeurd was in mijn oude vereniging, wat mijn beslissing er toe had genomen om weg te gaan na een 22 a 23 jaren, ook de vraag, heeft de voorzitter geen verzoening poging geprobeerd, op alle vragen heb ik ze verwezen naar de website, daar staat mijn verhaal en meer niet, ik heb geen haat of nijd of rancune, het is gebeurd klaar en natuurlijk had het ook anders gekund, maar na de opmerking van ,,het kan per mail en je hoort van Vokko wat de evt. betalingen nog zijn, dus hoef je vrijdag niet te komen, toen wist ik dat er geen weg meer terug was, klaar

Dit was het voor deze week, en ik zeg u, tot sinas

Sponsors

Nuttige Links

Liefhebbers

 

 

 

 

 

Copyright © 2019 Msn Duivensport.