1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

 

Belgavet  Verselebannernew  Mega2016  
 ROPA2016nrw  Verselekijkernew  De Reiger Bannertje MSN DUIVENSPORT 2  
 
Belgian Masters

 België en de duivensport zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Hier groeide de populaire hobby voor het eerst uit tot een heuse sport. Ons land geniet dan ook internationale erkenning als bakermat van de duivensport.

Met de Belgian Master 2017 zijn we aan de 10e editie van de one-loft-race Belgian Master toe.

Het principe van de Belgian Master is eenvoudig en uniek. Honderden duivenliefhebbers staan samen hun jonge duiven af om ze onder dezelfde omstandigheden te laten trainen en verzorgen door het Belgian Master-team vanuit een hok in Nevele. Dit hok is ook dit jaar volledig volgeboekt. Stapsgewijs leren de duiven telkens verder te vliegen. Vervolgens vliegen ze vier asduifraces, waarbij telkens mooie prijzen en punten te winnen zijn. Na de finalerace (Tours- Nevele – 460km) op 29 augustus wordt de duif met de hoogste totaalscore tot asduif gekroond. De winnende liefhebber van de finale race gaat naar huis met €25.000.

De onbetwiste kampioen Kenners beschouwen een one-loft-race als de eerlijkste manier om de beste kweker of bloedlijn aan te tonen. Elke duif krijgt namelijk precies dezelfde kansen: iedere liefhebber betaalt dezelfde som om een duif af te staan, alle duiven krijgen dezelfde opleiding, vanuit hetzelfde hok en bij dezelfde weersomstandigheden.

Een gezellig familiegebeuren Jaar na jaar lokt deze finale dag honderden duivenliefhebbers naar Nevele. De dag begint met een bedrijfsbezoek aan de productievestiging voor duivenvoer van Versele-Laga in Deinze. Van daar gaat het naar Nevele, waar de aanwezigen kunnen genieten van een gezellige barbecue. Iedereen kan de aankomst van de duiven live volgen op een groot scherm binnen en buiten.

Een leuk extraatje dit jaar is de grote jubileumtombola. In de pot zit maar liefst 25.000 kg Plus I.C.+ Black Label Start van Versele-Laga, naast de andere mooie prijzen van de medeorganisatoren. De organisatie wist bovendien Swoop te strikken voor een optreden. De prijsuitreiking van de Belgian Master Top 10 en top 3-asduiven, verkoop van de duiven en loting van de jubileumtombola maken het programma rond.

Versele-Laga en de duivensport: een verhaal van waardering Versele-Laga geldt als de wereldwijde marktleider voor duivenvoer. De onderneming kan terugblikken op een jarenlange voorliefde voor de duivensport. Als medeorganisator van de Belgian Master wil Versele-Laga dit Belgisch erfgoed ondersteunen en toegankelijker maken voor het brede publiek.

Voor de meest actuele informatie surf je naar www.belgianmaster.com

Met vriendelijke groeten,

De organisatie van de Belgian Master

Versele-Laga nv

Kapellestraat 70, 9800 Deinze - België

Tel.: +32 (0)9 381 32 00

Fax: +32 (0)9 386 85 13

www.versele-laga.com

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Sponsors

Nuttige Links

Liefhebbers

 

 

 

 

 

Copyright © 2018 Msn Duivensport.