1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

 

De Reiger Bannertje MSN DUIVENSPORT 2  Verselebannernew  Mega2016  
 ROPA2016nrw  Verselekijkernew    
 
De Kat

Op zaterdag 2 december werden de kampioenen gevierd van de Koninklijke Duivenmaatschappij De Vrijheid Ophasselt.

Traditiegetrouw startte de avond met een heerlijk driegangenmenu waarvoor dit jaar 190 deelnemers aan tafel schoven.

Tijdens deze maaltijd staat steeds de algemene ledenvergadering op het programma waarbij teruggekeken wordt op het afgelopen seizoen. Met trots kon meegedeeld worden dat er meer dan 94000 duiven werden ingemand in het seizoen 2017. Daarmee behoort het afgelopen vluchtjaar tot één van de topjaren van de laatste 25 jaar. Tevens blijft het ledenaantal stabiel met een 220-tal ingediende hoklijsten. Daarnaast werd er ook al vooruitgeblikt naar het komende vluchtseizoen en werd er verslag uitgebracht over de Algemene Vergadering van de entiteit Oost-Vlaanderen die deze zelfde dag had plaatsgevonden.

Vooraleer over te gaan tot het huldigen van de lokale kampioenen werden de liefhebbers vermeld die geklasseerd werden bij de nationale en provinciale kampioenschappen.

Het hoogtepunt van de avond is uiteraard de uitreiking van de prachtige trofeeën. De kampioenen in de diverse disciplines ontvingen naast hun trofee een geldprijs, bloemen, biermand en een herinnering. Elke geklasseerde liefhebber ontving een geldprijs en een herinnering, zodoende dat zoveel mogelijk leden kunnen meedelen in de prijzen. Er werd voor niet minder dan 8000 euro aan prijsgelden uitbetaald.

Na de uitreiking van de prijzen was het tijd om de basis te leggen voor het komende seizoen en werd de jaarlijkse bonverkoop georganiseerd. Het lokaal kiest er bewust voor om deze bonverkoop niet via internet in te zetten en zodoende de kans te bieden aan de lokale liefhebbers om versterking aan te schaffen aan democratische prijzen. Met een gemiddelde van 120 euro per geschonken bon is deze editie opnieuw een succes gebleken. Langs deze weg wil de maatschappij nogmaals alle schenkers en kopers bedanken voor hun bijdrage.

Dit jaar werd er gestart met een nieuw concept speciaal voor de aanwezige dames. Tijdens deze bonverkoop was er in een aanpalende zaal een Ladies Fair georganiseerd waar een demonstratie van Mylène (schoonheids- en verzorgingsproducten) en Victoria (juwelen) plaatsvond. Een derde standhouder met handtassen was jammergenoeg verontschuldigd. Dit initiatief werd volgens eerste berichten goed onthaald.

Na dit goed gevuld programma werd het tijd om de benen los te schudden en kon de dansavond van start gaan.

Omstreeks 3u30 werden de laatste veren recht gestreken en kon deze fantastische avond afgesloten worden.

Langs deze weg wenst het bestuur van de maatschappij alle aanwezigen te bedanken en succes te wensen voor het komende seizoen.

Tot volgendjaar!

Spotlight

Sponsors

Nuttige Links

Liefhebbers

 

 

 

 

 

Copyright © 2019 Msn Duivensport.