1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

 

De Reiger Bannertje MSN DUIVENSPORT 2  Verselebannernew  Mega2016  
 ROPA2016nrw  Verselekijkernew    
 

SjaakB2Ja je leest het goed, je moet er wat voor over hebben om afgeslankt aan de strijd te beginnen. Het eet weg als biefstuk als je maar goed hongerig bent, raad maar hoe ik ervoor sta.

Gistermiddag prachtig rondje gedaan, blij dat ik die vandaag niet hoef te doen, hersteltraining na de beurs. Het afval, lees vloeibare koolhydraten, moet er weer uit en wel zo snel mogelijk. Eerste loop na het weekend gaat stuk beter dan de tweede training eind van de week als er alleen lichaamsvet te verbranden is, zuurstof tankje graag. Begint wel heel erg op een wedvlucht voorbereidingssysteem te lijken, nog even en ik loop al koerend staart slepend door de kamer, wishful thinking voor de vrouwelijke fans natuurlijk. Nog wat commentaar over de ingevallen winter, alweer, kon dat niet voor half december of zo? De warmteplaatjes onder de drinktorens bij de kwekers en gaan. Wel mooi droog weer natuurlijk, nog wat meer open deurtjes?

Als je gister net als ik voor Voetbal Inside hebt gezeten, weet je dat vol op reclame maken geen enkel probleem meer is, dan sluit ik mij daar vrolijk bij aan. Daarbij, dan doen velen, en sommigen hebben het tot kunst verheven. Laat mij maar gewoon vertellen wat ik gebruik, tijdens de kweek bijvoorbeeld. Je kunt het allemaal flauwekul vinden, en met de borst vooruit lopen dat jij ze met graan en water grootbrengt, trots op zijn en vooral zo blijven doen, blijf je altijd hetzelfde presteren. Voor degenen die deze kampioenen wel graag voorbij willen, mogelijk kun je er wat mee, slechter worden ze er zeker niet van, wat je ermee doet moet je zelf weten toch? Ik ben groot voorstander van het regelmatig geven van Vitamine B tijdens het grootbrengen van de jongen, tot en met dat ze volle bak gaan trekken. Ik kan een lang verhaal ophangen over de voordelen, maar denk dat je zelf wel kunt bepalen of je wilt lezen wat deze vitaminesoort ondersteund vooral in, deze levensfase van het jonge grut. (B1 en B2 voor functioneren spieren, zenuwen, hart en eetlust, B3 voor zenuwstelsel en verteringssysteem, B5 en B12 zijn nodig voor een normale groei en ontwikkeling, B6 ondersteund de immuniteit en het omzetten van de eiwitten, B7 is betrokken bij de productie van hormonen en B9 helpt cellen bij het maken en in stand houden van DNA, de meest belangrijke vitamine voor de ontwikkeling van het embryo en daarmee voor kwekers en jonge duiven).

We zijn toch ook vrij onnatuurlijk bezig in deze wintermaanden, dus wat ondersteuning is best nodig. Nu gebruik ik sorbitol (lever opschonen), aminozuren en vitamine B. Ik gebruik watertorens, mogen ze paar dagen achter elkaar hetzelfde drinken, daarna weer paar dagen schoon water, gaan nu toch versneld leeg. Testen maar, en kijk eens of je verschil kan merken in en om de schaal, niks aan die natte mest toch?

In de tussenstanden van de Fondspiegel, asduiven over 3 jaar, staat Danté nog op een 77e plaats, kun je zeggen ja niet zo bijzonder. Bijzondere is dat hij in 2015 voor het laatst gespeeld is, dus twee van de drie jaar niet mee was. Ja zulke mis ik al twee jaar in de vliegploeg, keuzes die je maakt. Als over paar jaar zijn kinderen en kleinkinderen de gaten gevuld hebben, zit ik vast goed.

Klimmende tijdrijders winnen de Tour, afdalen gaat een stuk gemakkelijker...    

Sjaak Buwalda

Spotlight

Sponsors

Nuttige Links

Liefhebbers

 

 

 

 

 

Copyright © 2019 Msn Duivensport.