1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

 

Belgavet  Verselebannernew  Mega2016  
 ROPA2016nrw  Verselekijkernew  De Reiger Bannertje MSN DUIVENSPORT 2  
 
DSC00631

Vliermaal:Op enkele km van gouden duif winnaar 2017 Raets en zoon, wonen Christel Erckens en haar man Patrick Simaels. Patrick al jaren duiven melker, een man die goed zijn prijzen maakt , een goede hulp in het lokaal , genieten van de kleine dingen in het leven samen met zijn lief vrouwtje Christel.

En dan …. . op een dag begon Christel wat te hoesten….  , een kleine verkoudheid werd gedacht…. ,  de eerste vragen  van een  dokter is altijd rook je?, heb je huisdieren ?oja duiven en dan weet je het al . maar na enkele weken werd ze al kortademig , het zal wel longontsteking zijn. Foto’s werden genomen in Leuven , biopsie en het verdikt was zwaar er werd longfibrose vastgesteld. De wereld stort ineen . Longfibrose is een ziekte dat niet geneest, wat kapot is in de longen blijft kapot. De longen worden harder en om te ademen is het moeilijk. Vele nachten heb ik s’nachts in het raam gezeten om lucht te happen vertelt Christel gelukkig is dat nu voorbij want in 2010 heb ik  een longtransplantatie ondergaan. Voor die longtransplantatie heb ik meegedaan aan een studie ,  20 maanden heb ik toen dag en nacht aan de zuurstof gehangen , het was een verschrikkelijke tijd ik kon alleen kijken naar de duiven. Moest stoppen met werken en het sociale contact was weg.  In 2013 ben ik dan toch opnieuw begonnen met de duiven , niet op de hokken maar alleen van buiten . Uitlaten en binnenroepen meer mag ik niet,  verteld Christel,  maar ik hoor er  weer bij. Volgens Patrick zijn de duiven nog nooit zo tam geweest . Ook de wandeling van de Mont Ventoux was indrukwekkend,  dat was een echt kippevel moment.

DSC00630

Patrick en Christel zijn niet blijven stil zitten en weten dat onder de duivenliefhebbers veel mensen zijn met de duivenlong. Wat veel huisdokters en mensen niet weten is dat wel degelijk iets bestaat om het proces te vertragen en te stabiliseren Esbrit van firma Roche en Ofeb van firma Boehringer zijn al 2 goede producten . Het nadeel is altijd de nevenwerking, sommigen heb er last .

Niet iedereen wordt getransplanteerd , rokers komen al niet in aanmerking en na een transplantatie blijf je aan de pillen want nu nog kunnen er afstoot verschijnselen optreden. Revalideren is zeer belangrijk, want je spieren worden loom en je moet ze aan de gang houden. De ziekte wordt niet gekend door het RIZIV, alles moet zelf betaald worden.

Om verdere studies naar onderzoek te doen naar die vreselijke ziekte wordt een oproep gedaan aan de duivenmelkers met een goed hart. Op bonnenverkoop. be wordt tussen 18 en 28 februari een bonnenverkoop gehouden . Melkers die nog een bon willen geven,  kunnen dit laten weten aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.simaels@telenet. be

Wij wensen Patrick en Christel nog veel gelukkige jaren toe.

Frans

Sponsors

Nuttige Links

Liefhebbers

 

 

 

 

 

Copyright © 2019 Msn Duivensport.