1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

 

Belgavet  Verselebannernew  Mega2016  
 ROPA2016nrw  Verselekijkernew  De Reiger Bannertje MSN DUIVENSPORT 2  
 
IMG 6834

Jaren lang is Patrick de te kloppen man op de halve fondvluchten en dat weten de medespelers in het lokaal les Amis Réunis te Dottenijs en wanneer hij zijn duiven in 2 lokalen inzet zoals de Scheldebond maakt hij daar ook mooie uitslagen.

Zoals op 19.05.2018 Fontenay 229 jaarse 1-2-4-38-39-61 met 6/6 tot einde mei werden reeds 6 overwinningen geboekt en dit met nestduiven tegen de weduwnaars nog een uitschieter 140 jaarse op Pont Saint Maxence 1-5-7-8-9-10-14-17-19-22-33-11/13 zo speelt Patrick reeds gans het seizoen 2018.

Het hok bestand en rassen:

Daar hij volgend jaar tandem gaat vormen met duivenvriend Tony Van Wymelbeke ook uit Zwevegem  er zitten nu een 60 tal jongen bij Patrick, 1e en 2e ronde van de kwekers Verhue en een 20 tal jongen die Tony kweekte. Van Wymelbeke heeft klasse duiven die reeds 5 provinciale vluchten wonnen aangevuld met prestatieduiven want er word enkel gekweekt uit duiven die bewezen hebben dat ze topprestaties kunnen vliegen, met 25 koppels kwekers is dit voldoende want uit de vliegduiven worden ook jongen uitgelaten.

Rassen:

Gino Dekimpe Bellegem, Dirk Secember Waregem, John Meurysse Oeselgem, Willy Verhelle Ingooigem, Marc Piens Zingem, Patrick Vandenabeele, samen kweek Verscheure-Vermeulen en dit met de betere Bourge duivin, dit jaar werden 2 jongen bijgehaald bij John Decock uit Sint Denijs maar deze moet ik nog uittesten repliceert Patrick.

Spelsysteem:

Ten huize Verhue primeert het spel met jongen maar dit jaar werden de betere jongen van 2017 in nest gespeeld en dit met succes. Ze zijn goed voor een 8 tal vluchten en dan is het de beurt aan de jonge garde, die worden verduisterd en dan met de schuifdeur gespeeld.

IMG 6832 2

Voeding – bijprodukten:

Het gamma Van Robaeys plus Beyers, als bijprodukten biergist, appelazijn en 2 maal Ropa B in de week vooral natuurlijke produkten

Medische begeleiding:

De verplichte inentingen worden gedaan door dierenarts Guy Pelckmans uit Zwevegem. Voor het vliegseizoen word een algemene controle gedaan maar geen blind kuren, alles staat onder controle van de dierenarts.

Slot

2019 wordt een nieuwe start voor Patrick Verhue die dan een tandem gaat vormen met Tony Van Wiymelbeke, alle kweekduiven bij Tony en Patrick moet voor de vliegduiven paraat staan, nog 2 maanden werken voor Patrick en dan pensioengerechtigd, nu is het dikwijls moeilijk om op te leren, uit te laten maar Patrick kan reeds op hulp rekenen van vrienden zoals Stefan Breda die als beloning reeds enkele goede vliegduiven kreeg en is de man met de kleine mand. Stefan speelde reeds 1e Fontenay en een 2e en 3e plaats. Tony is al goed ingeburgerd en is behulpzaam bij het inkorven van de duiven en binnenbrengen van de klok.

Dat Patrick en Tony fanatieke melkers zijn, dat mogen, gezien de prestaties die zij kunnen voorleggen een te duchten koppel zijn die wel in de volgende jaren voor de verrassing zouden kunnen zorgen.

Het gaat jullie goed!

Rudy

Sponsors

Nuttige Links

Liefhebbers

 

 

 

 

 

Copyright © 2019 Msn Duivensport.