1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

 

De Reiger Bannertje MSN DUIVENSPORT 2  Verselebannernew  Mega2016  
 ROPA2016nrw  Verselekijkernew    
 
IMG 6910

Ghislain, vroeger wonende te Spiere-Helkijn was een grote hulp bij vader Raymond om de hokken te kuisen, opleren en vooral veel observeren, meer mocht hij niet doen maar Ghislain had de ambitie om later op eigen houtje met een eigen hokje te beginnen en begon vanaf 1995 tot 2010.

En dit met succes, hij werd reeds in 2008 en 2009 en 2010 kampioen met oude en jaarlingen. Door omstandigheden moest hij Spiere-Helkijn verlaten en begon in 2010 met een nieuwe installatie en met toprassen op het huidig adres te Dottenijs. Alles ging in stijgende lijn en werd reeds kampioen op de halve fond vluchten, 2e kampioen halve fond en 3e op de vitesse met de jonge duiven in 2014 – 2015 – 2016 – 5 maal 2e kampioen en werd in de vereniging Les bons amis reunis de Poulidor genoemd.

Rassen:

2 liefhebbers zijn de rode draad in zijn duivenbestand: André Allemeersch Pottes en goede 87 jarige vriend Gerard Desplenter die nu in 2018 stopte met het duivenspel en Ghislain mocht enkele van zijn beste kwekers halen. Vitesse en halve fond zijn nu vluchten waar Ghislain op uitblinkt maar doordat nu nog een beperkt aantal duiven worden ingekorfd wil Ghislain een stapje hoger scoren en dit op de lichte fond en investeerde in nieuwe rassen bij Jan Verriest uit Helkiijn, Jean-Paul Batteur uit Estaimbourg, Desmet – Bossuyt Kain en ook bij de sterspeler uit Zwevegem Patrick Verhue. Uit deze rasduiven werden jongen gekweekt en die moeten de toekomst van het hok Depraetere-Decock op hoger niveau brengen.

Voeding en Medisch:

Het gamma Vanrobaeys uit Rekkem alsook de bijkomende bijproducten. Door vrouwtje Nicole wordt een speciaal drankje gemaakt: het recept: water koken met thijm, look, ajuin en witte aluin en een geutje oude klaren, dit drankje wordt 2 maal per week gegeven. Voor de algemene begeleiding wordt het advies gevolgd van Dierenarts Lanneau uit Heestert.

IMG 6908

Slot:

Het was moeilijk om met een nieuwe start te beginnen maar door vrienden die mij motiveerden zoals André Allemeersch en Gerard Desplenter die mij ook bijstanden met raad en daad kwam alles weer in de goede plooi. Alsook met mijn lief vrouwtje Nicole die een goede hulp is loopt alles op wieltjes, ik denk dat de kolonie Depraetere-Decock niet lang meer de Poulidor zal genoemd worden.

Hartelijk dank voor de fijne ontmoeting en ik zag 2 gedreven mensen die hun hobby optimaal beleven. Nog veel succes!

Kampioen halve fond jaarse en oude 2008

Kampioen halve fond jaarse en oude 2009

Kampioen halve fond jaarse en oude 2010

2014: Koning van de société Dottignies

Kampioen halve fond oude

Kampioen halve fond jaarse

2e halve fond jongen

2e vitesse jongen

2015: 2e kampioenschappen halve fond oude

2e kampioenschappen halve fond jaarse

Kampioenschappen september 2015: 1e – 2e – 3e

Koning 2e

2016: 2e oude vitesse en jaarse vitesse

2e halve fond oude

2e halve fond jongen

Koning 2e

2017: kampioen oude vitesse

Kampioen jaarse vitesse

3e halve fond oude

4e halve fond jaarse

Koning 2e

Rudy

Spotlight

Sponsors

Nuttige Links

Liefhebbers

 

 

 

 

 

Copyright © 2019 Msn Duivensport.