1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

 

De Reiger Bannertje MSN DUIVENSPORT 2  Verselebannernew  Mega2016  
 ROPA2016nrw  Verselekijkernew    
 
Smits Steve 3

Dat Steve Smits zijn bijnaam ”Stevie Wonder” niet gestolen heeft, heeft hij afgelopen seizoen méér dan eens bewezen, iemand noemde hem zelfs”DeLegendary Genious”.

Op enkele weken tijd behaalde hij zo maar eventjes een Nationale overwinning op Chateauroux, een interprovinciale op Bourges en ééntje in zijn eigen club en inkorflokaal “Sans Peur-Herent” op Argenton! Hiermee was hij niet aan zijn proefstuk toe want in 2008 behaalde Steve al eens een Nationale overwinning tegen 21271 jonge duiven op La Souterraine.

Op Chateauroux I was het “Fabergé” (2106417-15)die als 1e getekende met de Nationale palm ging lopen  tegen 18799 oude duiven, tevens was hij de snelste van 45874 stuks!De 2e getekende oude duif legde nog beslag op de 72e plaats.

Op Bourges was het”Hannibal “(2040159-16) die de provinciale overwinning wegkaapte in de Brabantse Unie tegen 1012 oude duiven, deze duif was ook de  snelste van 3386 Bourgesvliegers.

Op ArgentonI tenslotte was het de 2040103-16 die lokaal met de eer ging lopen in “Sans Peur-Herent”, hij werd tevens 2e Nationaal zone B2 tegen 3096 duiven, 3e prov.  tegen 1387 duiven en 37e Nationaal tegen 11823 duiven!

Spel-Opleren:De weduwnaars worden gespeeld volgens het “klassiek” weduwschap, bij wijze van proef hebben zij dit jaar enkel gebroed vóór het vliegseizoen, dus geen jongen grootgebracht. Vóór inkorving komen ze ongeveer 1u bij elkaar, na thuiskomst blijven ze bijeen tot de volgende dag. Er wordt steeds veel tijd gespendeerd in een goede voorbereiding, ziehier het voorbereidingsparcours van de 1e Nat.  Chateauroux:2x Momignies, 2x Soissons, Melun, Blois, Soissons, Bourges, Blois en Chateauroux. Tussen de Nationals wordt er dus meestal een snelheidsvlucht ingelast.

Stamopbouw-Hokbestand:Steve’s duivenbestand is door de jaren heen opgebouwd met kweekmateriaal van oa. Jespers-Vanderwegen, JanBaeck, JefVervoort, LucDelaere, GuidoLoockx, Danny Van Avondt en KristiaanHennes. De basis van het kweekhok ligt bij “Abel”(2073965-08-4e Nat.  asduif LCB Jaarse ’09) gecombineerd met 3 broers van “Zeus”(1e Nat.  La Sout. ’08)nl.  de “Schone Witoger”, de “Fantast” en de”Mark 500”.

Het voorbije seizoen werd  er gespeeld met 28 weduwnaars en een 80-tal jongen die in feite enkel werden opgeleerd. Steve zal in het najaar echter totaal verkopen met uitzondering van de jonge duiven 2018. Bedoeling is uit deze jonge garde een vernieuwd kweek- en vliegbestand te selecteren om binnen een jaar of 3-4 terug 12 tot 16 kweekkoppels en een 40-tal weduwnaars te huisvesten.

Voeding:Als sales manager bij Paloma is het nogal evident welk merk er hier gevoederd wordt. Na aankomst krijgen de duiven “Olympic Diamant”+ wat extra Bordeaux maïs aangevuld met Vet Mix, Zonnebloempitten, Kaas, Pinda’s en Perilla.

Halverwege de week 50% Relax + 50% Olympic Diamond, de laatste dagen vóór inkorving terug 100% Olympic Diamond + Vet Mix.

Medisch:Het hok wordt 100% begeleid door Stijn Rans, als dierenarts verbonden aan Giantel(Reusel-Nl) waarvan de “Green Line”produkten gebruikt worden.

Enkele tophokken met “Hok Smits” successen uit oa.  de “Zeus”lijn:RainerWeissenstein(D), Martijn en Buck De Kruijf(Nl), Timo Becker(D), Guido Loockx(Tessenderlo), Mario en Lore Kenis(Blauberg-Herselt).

Doelstelling:Steve is steeds op zoek naarverbeteringen, zo is hij ook op de hokken van plan veranderingen aan te brengen in de hoop dat deze een gunstige uitwerking hebben op de prestaties. Hij zou mettertijd ook wekelijks met dezelfde duiven naar de Nationale vluchten willen gaan en een kleine, maar nog sterkere kweek-en vliegkolonie willen opbouwen die nog te combineren valt met zijn job.

ProficiatSteve voor zo’n topjaar!

Jef

Spotlight

Sponsors

Nuttige Links

Liefhebbers

 

 

 

 

 

Copyright © 2019 Msn Duivensport.