1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

 

De Reiger Bannertje MSN DUIVENSPORT 2  Verselebannernew  Mega2016  
 ROPA2016nrw  Verselekijkernew    
 
DSC00690

In de media worden de duivenmelkers regelmatig aan de tand gevoeld i.v.m hun verloren duiven. Of dit terecht of onterecht is, laat ik echter in het midden.

Er zijn liefhebbers die de duiven altijd terug gaanhalen,hoever ze zich ook bevinden. Andere liefhebbers beweren dan weer dat verloren duiven dommeriken zijn waar je toch niets mee kan aanvangenen waardoor de melder met de duif blijft zitten. Soms zijn die melders ook nog mensen wat geen duiven hebben maar veel liefde hebben voor deze dieren.Daarom deze reportage om toch even aan te kaarten dat achtergebleven duiven geen slechte duiven zijn.Gert Rondags kende een geweldig jaar. Ten eerste met de jonge duiven 1ste nationaal kampioen 1+2,+ Nationaal asduif met Nafi, tevens ook 3de olympiade duif en tenslotte ook nog 7de en 10de nationale asduif jonge.

nafi foto
BE18 5117600

Wat zich op voorhand afgespeeld heeft, zal ik hier kort toelichten.De jonge duiven trainden iedere dag 1,5 uur,tijd dus om op te laten. Adeno was al een maand voorbij en er werd al 10x gereden van 2tot 10 km. Iedere duif kwam steeds thuis. Dan maar de sprong wagen op 20km en jahoor bam….na 3uur 1 duif thuis van de 80 duiven. S’avonds 15 duiven terug. Iedereen hier in zak en as want je hebt dan al enkele maanden er veel energie ingestoken.Een goede 20 duiven werden gemeld. Ze waren verdeeld over heel het land: Gent –Brugge-Brussel –Luik-Tienen-Vliermaal-Hoogstraten –Membruggen-en Bilzen.Alle duiven werden terug gehaald en werden gedurende een week binnen gehouden.Nogmaals werd die duif wat in Bilzen was binnen gegaan weer gemeld bij dezelfde man.De trainingen werden na 3weken opnieuw gestart en vervolgens kwamen ze wel vlotjes naar huis.12 weken lang hebben deze jonge duiven super uitslagen behaald. De duif wat in Bilzen bij Jef Smeulders 2x was binnen gelopenwas…… Nafi. De duif die 2x terechtkwam bij Roger Bruninx in Membruggen is Rogerke, 7de nationale asduif en 1ste provinciale asduif.Ook die andere terug gehaalde duivendeden het voortreffelijk.Om Jef Smeulders nog te bedanken zijn we hem een koppel jongen gaan brengen van onze beste kwekers.Jef was onder de indruk maar toch fier dat hij Nafi 2x gemeld heeft en dat deze duif het nog zo goed gedaan heeft.

Dus veroordeel niet vlug de achtergebleven duiven,maar wees sportief!!!!

Frans

Sponsors

Nuttige Links

Liefhebbers

 

 

 

 

 

Copyright © 2019 Msn Duivensport.