1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

 

De Reiger Bannertje MSN DUIVENSPORT 2  Verselebannernew  Mega2016  
 ROPA2016nrw  Verselekijkernew    
 
Ronsijn Jo 2017

Bij de start van 2018 kon niemand verwachten wat veel liefhebbers te wachten stond. De duiven kwamen na een goeie trainingsperiode gezond en wel aan de start. Na een paar trainingsvluchten kwam de start van het seizoen in zicht. MAAR na een paar weken spelen kwam plotseling het slechte nieuws.

Na de vlucht op Cahor werd er in de regio de ziekte van Newcastle vast gesteld waardoor veel liefhebbers te voet stonden. De sanctie die volgde was 4 weken op hokplicht van de duiven. Dit nieuws sloeg in als een bom ten huize Ronsijn. De moed zonk Jo in de schoenen en hij zag niet echt nog een positief lichtje voor de verdere verloop van het seizoen zelfs het verdere verloop van de duivensport. Na goed wikken en wegen besloot Jo dat dit het einde seizoen was voor de oude en jaarse duiven maar raapte de moed terug bijeen om de jonge nog wat ervaring te laten opdoen. Uiteindelijk hebben de jonge toch nog 3 Noyons gedaan.

We staan nu vlak voor de start van het seizoen 2019 en iedereen hoop dat dit jaar alles goed zal verlopen. Het is bang afwachten voor veel liefhebbers. Als 2019  terug een seizoen van kommer en kwel wordt zoals in 2018 zou dit wel eens het einde kunnen betekenen van de duivensport voor Jo en andere liefhebbers. De duivensport zou daarmee een echte liefhebber kunnen verliezen die altijd klaarstaat om jonge liefhebbers bij te staan met raad en daad. Maar we gaan toch van start met positieve gedachten en aan het weer zal het niet gelegen hebben. De duiven kunnen genieten van de zonnestralen en kunnen stillekes aan goed beginnen trainen. Normaal staat nog een 5daagse kuur met Cosumix op het programma voor de oude duiven en daarna word een afspraak gemaakt bij dierenarts Van Der Cruyssenvoor een mest onderzoek en het vaccineren van de oude duiven tegen paramixo.

Het hokbestand bestaat uit 19 koppel kwekers waarvan 6 vaste koppels en de rest wordt onderling verwisseld. Verder worden 27oude - 35 jaarlingen en 5 vliegduivinnen aan de start gebracht. Ook worden zo een 150 jonge geringd over het ganse jaar bekeken.

Tot slot wil ik Jo terug bedanken voor de goeie ontvangst en de adviezen die ik heb meegekregen om voor het eerst te kunnen deelnemen aan fond vluchten. Ik wens Jo een super seizoen toe zodat we nog lang van deze joviale duiven liefhebber kunnen genieten. Tot binnenkort.

Gery

Sponsors

Nuttige Links

Liefhebbers

 

 

 

 

 

Copyright © 2019 Msn Duivensport.