1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

 

De Reiger Bannertje MSN DUIVENSPORT 2  Verselebannernew  Mega2016  
 ROPA2016nrw  Verselekijkernew    
 
DSC00591

Vliermaal: Gelegen tussen Hasselt en Tongeren is een deelgemeente van Kortessem. Hier heeft Rigo weeral zijn provinciale palm beet. Rigo begon al als 14 jarige knaap met de duivensport in Gors op Leeuw.

Het was een mooie tijd , overal in de straat had men duiven, zo goed als geen jaloezie en wat het mooiste was , iedereen stond klaar om een jonge gast te helpen , en het mag gezegd van het eerste jaar werd al goed met de duiven gespeeld zowel op de snelheid als op de halve fond. Doch wanneer hij enkele jaren later als metselaar de kost ging verdienen kwamen de duiven op de 2plaats . Maar wanneer hij naar de huidige woonst verhuisde in 1986 werd weer op hoog niveau gespeeld. Jaar in jaar uit behoorde Rigo bij de top van Limburg , maar bij Rigoknaagd nog altijd wat , gewestelijk iedere week kop spelen , top uitslagen behalen maar door de slechte ligging is het moeilijk om provinciaal kop te spelen, daarom werd in 2010 stilaan de overstap gemaakt naar de zware fond.

Rassen :Vanaf 2012 werd op de zware fond gespeeld. De basis van zijn fondhok werd bij grote en kleine kampioenen gehaald zoals bij jo Ronsijn(Appelterre)Frans Bugeneers (Ranst), Cor der Heijde (Made), Reybroeck en zonen(Melsen)Martin Ravelingien ( Tiegem) JP Voets (Guigoven) en zijn vriend Leon Geelen (Veldwezelt)

1ste provinciaal Agen: Het geschelpt duivinneke dat de provinciale palm naar Vliermaal bracht heeft als ringnr 17-5087563 ze heeft ook een geweldige stamboom. Haar vader kwam van Martin Ravelingien stamvader “de Tutsi”, de moeder werd gekregen van de sympatieke Ludo Reynders-Tack uit Millen dus een rechtstreekse Jos Thoné duif!!!! Uit de lijn van de “Hallah”en “Sedna”

DSC00727

Uitslagen: in 2017 werd al provinciaal St vincentgewonnen, en bij de Limburgse fondmarathon werd hij gehuldigd als de beste fondman over 2015-2016-2017.  Nu hopen dat er in 2019 een nationale overwinning er tussen zit.

Frans

Sponsors

Nuttige Links

Liefhebbers

 

 

 

 

 

Copyright © 2019 Msn Duivensport.