1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

 

De Reiger Bannertje MSN DUIVENSPORT 2  Verselebannernew  Mega2016  
 ROPA2016nrw  Verselekijkernew    
 
foto 2018

Halen:  Wie Halen nu niet weet liggen als duivenmelker die kent er echt niks van.

Wat Sabrina en haar man Stephan Machiels gepresteerd hebben grenst aan het onwaarschijnlijke. Na elke kampioenviering zowel nationaal als provinciaal  moest Stefhanzich weer nieuwe schoenen halen , zo dikwijls moest hij het podium op. Niet verwonderlijk want deze tandem speelde 53x eerste prijs zonder dubbelingen, 2de algemeen kampioen Limburg en het mooiste wat een melker kan winnen is de gouden duif en deze werd ook gewonnen. En als je dan nog wel 6 provinciale vluchten wint , dan valt je broek helemaal af. Daarom de titel Kan dit nog Beter!!!!!

Basis: Alles begon al ten huize Machiels , vader Adolf had ook duiven en omdat Stephan meestal andere ideeën had dan pa werd er dikwijls gekeuveld, daarom kreeg hij dan ook zijn eigen hokje waar hij zijn zin kon doen. Maar het werd een tweestrijd tussen de Machielsen. Wanneer vader overleed in 2000heeft Stephan nog enkele jaren verder gespeeld en zodoende is hij in 2004 op de huidige locatie onder de naam van zijn vrouw Sabrina Brugmans begonnen. De eerste duiven waren dan ook de duiven van pa en Stephan zelf . In 2005 werd een duif gekregen van Valere Machiels , deze ontpopte zich als een super kweker. Met Roger Buvens werdsamenkweek gedaan wat ook een groot succes werd. Een aangekochte duivin van Hermans Bonné uit hun 2de olympiade duif werd ook een groot succes want deze duivin is de huidige stammoeder van hun kolonie. Ook bij gastonVandewouwer werd een duiver aangekocht die  zich  ook als stamvader mag omschreven worden. .

Spel: Hier wordt alleen met duivinnen gespeeld, dat is al 4 jaar zo verteld Stephan, vroeger werd er totaal weduwschap gespeeld en wat opviel was dat de duivinnen altijd beter waren daarom heb ik de keuze gemaakt en ik kan het me niet beklagen. Tijdens de week zitten de duivinnen in het rusthok , deze hebben speciale zitbakjes  met een tussenschot. Op de vloer is er een elastiek gespannen zowat 10cm van de grond zodat de duivinnen ook  niet kunnen aanpappen. Toch waren er 2 duivinnen aangepaard in 2018 , Stephan heeft ze laten leggen tussen de elastieken , en jahoor toen ze een jong van 5 dagen hadden won er eentje de 1ste provinciaal Chateauroux. Bij de inkorving komen de duivinnen een halfuur bij de duivers , bij thuiskomst blijven ze bij de kortere vluchten 1uur samen,  bij de nationaals mogen ze tot de dag erna er bij blijven. Thuis trainen de duivinnen 1uur tot 1, 5 uur , voor de vluchten wordt een keer of 4 gereden tot 25 km onder het seizoen niet meer.

CHRIS

Jonge duiven

Ieder jaar worden er een 100 tal jongen geringd voor de eerste ronde, deze worden verduisterd van 14 maart tot 10 juni van 18uur savonds tot 8 uur smorgens . Wanneer de jongen goed gepaard zijn worden ze op de schuifdeur gespeeld. In het seizoen vliegen de jongen zowel smorgens als savonds 1uur . Op donderdag morgen komen de jongen zowel de duivers als de duivinnen samen los voor 1 uur ondertussen zet Stephan de kartonnen dozen klaar . De jongen mogen dan tot 12H30 samen blijven . om 16uur worden ze dan opnieuw gevoederd zodat ze 1, 5 uur later rustig kunnen ingekorfd worden. Wat de selectie betreft alle jonge duivinnen worden jaarduif , en vanaf dan tellen de prestaties.

Voeder:

Hier wordt de voedermethode van Matador gebruikt, bij thuiskomst wordt altijd goed gevoederd om de duiven zo vlug mogelijk terug in orde te krijgen. Bij het voeder wordt dan ook gebruik gemaakt met sedechol en wat dierlijke eiwitten.

NATACHA

Medisch

Vincent Schroeder zorgt voor het medisch gedeelte, voor het seizoen wordt alles nagekeken om zeker te zijn dat alles in orde is , want eens kuren in het seizoen dan kan je het vergeten. Tijdens het seizoen wordt zowel bij de oude als de jongen 2 dagen BS gegeven met electrolieten van Schroeders (Tolliamine). Bij het binnen lopen worden er pindas en snoepzaad gegeven.

Wij wensen Sabrina en Stephan nog veel gelukkige duiven momenten

Frans

Spotlight

Sponsors

Nuttige Links

Liefhebbers

 

 

 

 

 

Copyright © 2019 Msn Duivensport.