1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

 

De Reiger Bannertje MSN DUIVENSPORT 2  Verselebannernew  Mega2016  
 ROPA2016nrw  Verselekijkernew    
 
Naamloos

Kaulille: Een deelgemeente van Bocholt in de provincie limburg , hier heeft de 22 jarige Daan Roosen en zijn rechterhand Vic Machiels al grote ogen geslaan op de fondvluchten dit seizoen . 2x provinciaal winnen en enkele malen een 2de provinciaal spelen het is weinigen gegeven om dat te presteren in 1 seizoen, en dan nog wel door een 22 jarige .

De week van hun eerste provinciaal uit Pau zal voor Daan altijd iets meer betekenen want in die week werd ook zijn diploma behaald als master handelsingenieur.

Tuur Machiels

De smaak van duivenmelken heb ik te pakken gekregen van mijn opa Tuur Machiels verteld Daan . Opa was een fervent Barcelona speler en dat boeide me altijd, daarom ben ik samen met nonkel Vic in 2017 begonnen . Na mijn overwinning op Pau moest ik ook direct aan opa denken,  hij stierf in 2016 , hij moest het eigenlijk nog allemaal meegemaakt hebben…. . Daarom heb ik de duif ook genoemd naar mijn oma “Anna”.  Veel hulp krijg ik ook van mijn moeder en Nonkel Vic ze staan altijd klaar moest erbij gesprongen worden , zij dragen dan ook hun steentje bij in de successen dit seizoen , zelfs mijn oma zorgt voor de mooie drinkpotten ze wast die iedere week grondig uit. Wie wil niet zo’n een oma hebbben!!!!

Systeem

Hier wordt zowel met doffers als duivinnen gespeeld. Voor het seizoen worden de duiven niet gekoppeld, Voor in te vliegen worden ze gewoon op de schuifdeur gespeeld. Eens de fondvluchten in aantocht zijn worden ze gekoppeld en op nest gespeeld , vanaf 7 dagen broeden tot jongskes van 2-5 dagen worden ze ingekorfd. Om het pennen gooien tegen te gaan worden de duiven ook verduisterd vanaf maart tot de eerste Bourges. Wat voeder betreft , hier wordt altijd volle bak gevoederd, altijd ligt er nog wat eten in de bak naar de vluchten toe wordt er nog een mengeling van snoepzaad,  hennep,  GEM,  Tovo en gemalen pinda’s gegeven.

Afstammingen

De meeste duiven stammen af van de topper en lievelingsduif  van opa nl “Polleke”. Polleke is 15 jaar oud en een geweldige vererver zijn nazaten doen het echt geweldig. Deze patser scoorde 173ste,  494ste en 765ste nationaal Barcelona en rondde op 7-jarige leeftijd zijn carriere af met de 15de nationaalPerpignan in 2011. Verder werd in Nederland gezocht naar kwaliteits duiven die werden bekomen bij Frank Zwiers, JelleJelleman, CeesNijdeken, TekinMevlut en combVieberink, ook een duivin van Mario Linssen afkomstig van Anton Ruiterberg doet het goed.

Anna (pedigree)

Het winnende duivinnetje zat op een klein jong van een dag of 2.  Het is een klein geschelpt duivinnetje.  Dit was haar 2de keer op de fond/grote fond. Als voorbereiding vloog ze Vierzon en 2 halve fond vluchten. In 2018 als jaarling had ze 15 prov.  Angoulème tegen 336 duiven. Een volle broer van haar won vorig jaar 5de int.  prov.  Bergerac tegen 1057 duiven.  Deze was op Pau mijn 7de duif (195-17).  

We wensen Daan en zijn familie nog veel duivenplezier toe, en we zullen nog wel van hem horen!!!

Frans

Sponsors

Nuttige Links

Liefhebbers

 

 

 

 

 

Copyright © 2019 Msn Duivensport.