1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

 

De Reiger Bannertje MSN DUIVENSPORT 2  Verselebannernew  Mega2016  
 ROPA2016nrw  Verselekijkernew    
 
kim

Molenbeek: Is een dorp in de Belgische provincie Vlaams Brabant waarvan Bekkevoort de gemeente is. Hier heeft Kim,  nadat hij pas vorig jaar begonnen is op het huidige adres, al zijn 1ste provinciale overwinning beet.

Een pracht prestatie op zo’n korte tijd , dit bewijst dat Kim topmateriaal onder de pannen heeft zitten

Spel:

Op 20 maart werden de 11 duivinnengekoppeld, de eerste vluchten werden dan op nest gespeeld tot de jongen 14 dagen oud zijn. Daarna werden ze op weduwschap gespeeld. Op weduwschap verblijven de duivinnen in het rusthok. Om de duivinnen goed in de pluim te houden worden ze verduisterd van 1maart tot 15 april . Iedere week vliegen ze een halve fond vlucht, gaan ze naar de nationaals , dan vliegen ze tussen in nog een vitessevlucht. Voor het vertrek mogen de duivinnen een half uur bij de duivers, bij thuiskomst blijven de duivinnen op de halve fond tot s’avonds erbij , en bij de nationale vluchten tot de dag erna, eerst krijgen ze samen een bad en dan worden de duivers weggenomen. Wat de training betreft, laat Kim ze 1x trainen en dat meestal 1uur s’avonds na het werk vanaf 17h30. De duivinnen trainen zo goed dat je geen vlag moet gebruiken. 15 min voor de training worden de duivinnen wel gevoederd waardoor ze zeker energie genoeg hebben om 1uur lang te trainen. Met wat snoep en pindas worden de duivinnen weer naar binnen gelokt. Hier wordt ook maar 1x per dag gevoederd.

Medisch

Het medisch plaatje is in handen van Vincent Schroeders, waardoor ook de producten van Vincent gebruikt worden zoals Tolyamin, Rehavital en recupForte, daarbij worden ook enkele producten van Rohnfried gegeven zoals Carni Speed en Hexenbier.

Rassen

Kim heeft veel te danken aan zijn vader Eddy Buelens, de meeste duiven zijn dan ook van zijn pa. Want de ouders van de provinciale winnares zaten bij pa Eddy op de kweek , die zitten nu sinds 2017 bij Kim. Van een goede pa gesproken!!!!!. In de pedegree zien we ook de naam  Dennis Sapin (man met super duiven)de moeder is een dochter van gouden koppel , de vader is een Gevaert duiver.

2017282/18  (pedigree)

2017282 2018

Dat de provinciale winnares geen eendagsvlieg(duif) was , bewijzen haar uitslagen al.

1Ste Fay 1618 duiven

4 Chevrain  1803 duiven

5 Argenton 110 duiven

6 Etampes 535 duiven

Ze won op 2 jaar tijd 3x per 100tal en 11x per 10tal.

Proficiat!!

Wij wensen Kim nog veel geluk met zijn duifjes

Frans

Sponsors

Nuttige Links

Liefhebbers

 

 

 

 

 

Copyright © 2019 Msn Duivensport.