1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

 

Belgavet  Verselebannernew  Mega2016  
 ROPA2016nrw  Verselekijkernew  De Reiger Bannertje MSN DUIVENSPORT 2  
 

Medisch nieuws

Boskamp aug 2012Bij de ziektezorg is dus sprake van echt zieke dieren die met medicatie geholpen dienen te worden. 
Toen ik onlangs op locatie duivenonderzoek deed, kwam er een liefhebber met een duif, die een half jaar gezworven had. De duif zag er op het eerste gezicht goed uit.

Boskamp aug 2012De afgelopen weken bezochten meerdere liefhebbers onze kliniek die aangaven dat ze wel een natuurlijk programma wilden volgen, maar dat ze niet uit de voeten konden met de catalogus die ze op de beurs hadden meegenomen.

Boskamp aug 2012Ziektezorg
Wanneer we de lijn ziektezorg, gezondheidszorg en prestatiezorg langslopen, dan moeten we onder ziektezorg verstaan, het behandelen van dieren die klinisch ziek zijn.

Boskamp aug 2012Laten we ziektezorg hier definiëren als de zorg voor zieke dieren, dieren met klinische verschijnselen. In het geval van duiven, dus dieren met een dik vleugelgewricht, of ernstige benauwdheid.

Boskamp aug 2012De meest gestelde vraag van de laatste, pakweg, maand is of men wel of niet een kuur moet geven voor de kweek. Onlangs op de najaarsbeurs van de NPO was die vraag ook topic.

Boskamp aug 2012De laatste weken krijg ik persoonlijk nogal wat vragen wanneer ik weer spreekuur ga doen, omdat mijn naam niet meer vermeld staat op het wekelijkse spreekuuroverzicht op Facebook.
Ik ben echter al weer maanden aan het werk. Spreekuren draai ik zelf niet meer.

Boskamp aug 2012Paratyfus

De afgelopen jaren werd op verzoek van liefhebbers vaak aandacht besteed aan bepaalde onderwerpen. Regelmatig werd daarbij om informatie gevraagd over onderwerpen die reeds vaker aan de orde gesteld werden.

Boskamp aug 2012Verleden week was ik op locatie duiven aan het onderzoeken bij een vereniging. Een van de leden vertelde me dat hij de duiven had laten onderzoeken bij een duivenarts. Deze had hem verteld dat zijn duiven last hadden van het Herpesvirus en had daarom zijn duiven ‘geënt’.

Boskamp aug 2012In de vorige nieuwsbrief heb ik aangegeven dat het mogelijk bij de pestkop handelt om een en hetzelfde type van de pseudomonas aeruginosa, namelijk het type ATCC10145. Immers in alle gevallen leverde het onderzoek naar het type deze stam op.

Boskamp aug 2012De Pestkop (I)

Ik heb in mijn nieuwsbrieven al vaker aangegeven dat duiven een heleboel potentieel ziekteverwekkende bacteriën bij zich kunnen dragen, die gelukkig lang niet altijd gelijk tot ziekteverschijnselen aanleiding hoeven te geven.

Boskamp aug 2012Toen ik lang geleden als 17 jarige aan de studie diergeneeskunde in Utrecht begon, werd er enerzijds aangegeven dat vitamines een belangrijke rol speelden in de celstofwisseling, maar werd anderzijds nogal vrij laconiek over het risico van tekorten gedaan.

Sponsors

Nuttige Links

Liefhebbers

 

 

 

 

 

Copyright © 2019 Msn Duivensport.