1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

 

Belgavet  Verselebannernew  Mega2016  
 ROPA2016nrw  Verselekijkernew    
 

Reportages

IMG 6721

Ingrid Huygens en Bruno Messiaen hebben een gezamenlijke passie: duiven en honden (bordercollies). Met hun viervoeters hebben ze reeds in binnen- en buitenland 1e prijzen behaald. De vraag naar nakomelingen van deze kampioenen is dan ook erg groot.

IMG 20180213 111232

Jos Hens, duivenliefhebber sinds 2006 en er min of meer ingerold na een weddenschap met een collega op ’t werk die beweerde dat hij er toch niets van zou bakken.

IMG 4735 2

Deze vader en zoon en kleinzoon combinatie hebben reeds hun strepen verdiend in de loop der jaren op de provinciale en de nationale vluchten. Zo wisten ze reeds de 1ste nationaal Montauban (2016) op hun palmares te schrijven.

IMG 6674 2

Martin is al decennia een gevestigde waarde op de grote  fond. De laatste jaren gaan zijn prestaties nog in stijgende lijn, maar reeds in 1989 debuteerde Martin met een nationale overwinning op Pau met Ufo.

IMG 0375

De super fond kolonie van Wilson Dekens is tot ver buiten Zingem gekend en moet niet meer worden voorgesteld. Deze pur-sang fond kolonie doet zichtzelf alle eer aan door mooie uitslagen te vliegen met hard weer en hoe meer kilometers ze moeten afleggen hoe beter ze presteren.

IMG 6653

Kolonie opgebouwd uit wereldrassen van Jan Theelen uit Buggenhout, Arjan Beens NL. Wout Van de Hoek NL. en Dirk Schreel.

DSC00622

Membruggen: Sinds 1977 een deelgemeente van Riemst , bekend om zijn steenbakkerij die in 1960 een ringoven opstartte, welke als een der weinige in Belgie nog bestaat . Deze steenfabriek is gespecialiseerd in oude typen baksteen.

IMG 6668

De 14 jarige wint in de jeugdcategorie de bronzen plak nationaal bij de jeugd van de duivensport van België alsook 1e provinciaal snelheid jongen + 1e provinciale asduif snelheid jonge duiven bij de Westvlaamse jeugd.

Oudermans Frans 9

Frans, ”Suske” in de plaatselijke volksmond, Oudermans  geraakte een goede30 jaar geleden verknocht aan de duivensport, in feite nam hij toen zowat de fakkel over van zijn vader Louis.

2017 01 19 22.43.57

De nieuwe tandem Goeteyn-Van Renterghem zag in 2017 het levenslicht. De naam waaronder Annick Goeteyn , samen met dochter Kim Van Renterghem , de duiventoekomst in stapten en waar de duiven zullen verzorgd worden door een vrouwenhand.

IMG 6643 2

Dimitrie Houfflijn zoon van Patrick heeft nu zijn eigen stekje in de naburige gemeente Anzegem en speelt nu onder de naam Houfflijn – Goemaere. Dimitrie heeft de genen en de knepen van het duivengebeuren mee gekregen van vader Patrick die reeds provinciale en nationale overwinningen op zijn palmares heeft.

Spotlight

Sponsors

Nuttige Links

Liefhebbers

 

 

 

 

 

Copyright © 2018 Msn Duivensport.