1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

 

De Reiger Bannertje MSN DUIVENSPORT 2  Verselebannernew  Mega2016  
 ROPA2016nrw  Verselekijkernew    
 

Reportages

20190509 194159

Na de verhuis van Bonheiden naar Putte heeft Kris Cleirbaut de  lijn met topresultaten flink doorgetrokken, vorig jaar werd bij de jonge duiven een Nationale overwinning geboekt op Chateauroux en een 1e Nationaal op Argenton in de zone B1!

DSC00591

Vliermaal: Gelegen tussen Hasselt en Tongeren is een deelgemeente van Kortessem. Hier heeft Rigo weeral zijn provinciale palm beet. Rigo begon al als 14 jarige knaap met de duivensport in Gors op Leeuw.

Ronny Clé 4 2

Ronny Clé startte in 1995 op de huidige  locatie in Hulshout, voorheen speelde hij samen met z’n vader van wie hij de microbe heeft overgeërfd. Reeds van in den beginne ondervond de tegenstand dat er met Ronny moest rekening gehouden worden!

DSC00526

Nieuwerkerken: Hilaire en zijn Nadia blijven ons duivenland boeien, hun prachtige prestaties bij hun duiven valt bij iedereen in het oog, ieder weekend zijn ze de te kloppen mannen op vluchten van 100 tot 700 km.

P1000379 2

Eén van de hot topics die geregeld opduiken op diverse fora is de tweespalt in de duivenliefhebberswereld tussen de kleine klassieke melker en de professionele hokken.

 DSC0126

Sierens Norbert(68), landbouwer van beroep, wonende op het einde van een doodlopend straatje Slijpe 35 te Zwevegem. Het is er telkens thuiskomen, gezellig in de grote veranda omgeven door een 100-tal enorme trofeeën en uitkijkend op de vele gemetste duivenhokken met eternitbedekking.

Engelen Roger 11

In het rijtje  met Nationale winnaars, asduiven en Olympiadeduiven van de laatste jaren vinden we meermaals Roger Engelen uit Dessel terug, hij mag dan ook bestempeld worden als één van de beste all-round spelers uit zijn streek!

DSC 0048

Ophoven: is een dorp in de Belgische provincie Limburg, en een deelgemeente van de gemeente Kinrooi, gelegen ten noorden van Maaseik. , Dus ook kort aan de Nederlandse grens. Hier speelt Guido al jaren de pannen van het dak, iederesnelheids vlucht is hij de te kloppen man in de maaskant.

 DSC0009

Aspelare, Daalstraat 35, op 10 km van de Muur van Geraardsbergen werd een liefdesromance tussen Sonia Van der Maelen en Danny Van den Bossche, die vroeger meespeelde bij zijn ouders onder de naam Hoebeke-Van den Bossche (nu Van den Bossche –Lauwereys), een eerste stap naar het onbekende voor Sonia.

Ronsijn Jo 2017

Bij de start van 2018 kon niemand verwachten wat veel liefhebbers te wachten stond. De duiven kwamen na een goeie trainingsperiode gezond en wel aan de start. Na een paar trainingsvluchten kwam de start van het seizoen in zicht. MAAR na een paar weken spelen kwam plotseling het slechte nieuws.

Claes Raf 11 2

In de “Klapvekens” in Herentals is het Raf Claes die de scepter zwaait, tenminste wat duiven betreft.

Spotlight

Sponsors

Nuttige Links

Liefhebbers

 

 

 

 

 

Copyright © 2019 Msn Duivensport.