1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

 

Belgavet  Verselebannernew  Mega2016  
 ROPA2016nrw  Verselekijkernew  De Reiger Bannertje MSN DUIVENSPORT 2  
 

Reportages

001

Zepperen: een deelgemeente van de stad Sint Truiden gelegen in de oostelijke hoek, hier heeft Roger zich opgewerkt als zelfstandige dakwerker, hij is niet alleen specialist in daken, ook zijn duiven uitslagen mogen gezien worden.

DSC00676

Hoeselt: gelegen tussen Bilzen en Tongeren , bekend in de duivenmelkerskringen het WPC (World pigeoncentrum)waar je een mooie duif kan bewonderen langs de autostrade, hier heeft Ludo geschiedenis geschreven , want deze Barcelona winnen in deze omstandigheden is werkelijk fenomenaal.

Xavier Geyselings 1

Traditioneel is Xavier Geyselings één van de meest opvallende namen in de Noyonuitslagen van het Tienverbond.

IMG 0500

De combinatie Moens-Appelsmans bestaat uit drie verschillende mensen (Wim-Bram Moens en Peter Appelmans). Wim,spelend onder de naam MOENS-APPELMANS,maakt al jaren onafgebroken deel uit van de nationale elite -o.m. 1ste NATIONAAL BOURGES van meer dan 54000 duiven (3categorieen samen).

IMG 7130

Waar Germain al die moed vandaan haalt om verder de duivensport te beoefenen grenst aan het onwaarschijnlijke. Maanden geleden werd hij voor de 4e maal opgenomen in het ziekenhuis door rugproblemen en zit nu thuis met een beademingsapparaat, ja de duivensport zit diep in zijn hart.

IMG 0491

Van jongs af aan werd Jan ondergedompeld id de wereld van de dieren in zijn geboorte dorp Welden. Vanaf zijn 15de is hij zelfstandig duiven liefhebber, eerst op de ouderlijke boerderij en later op zijn huidige verblijfplaats in Hundelgem vlak bij de kerk waar hij zijn passie nog steeds met hart en ziel uit oefent.

IMG 6918

Voor zijn laatste seizoen als spelende duivenliefhebber kwam  zijn “New – As” enkele meters te kort om de nationale overwinning te behalen.

DSC00665

Heers: Wanneer je de naam Vanderijn hoort denk je onherroepelijk  terug aan de gemeente Wellen. Een naam die in de streek van Wellen klinkt als een klok, en ja hoor Georges is ook afkomstig van Wellen. Vader , broer , nonkels en neven allemaal spelen ze met de duiven.

Peeters Van Crombruggen 1

Leuke momenten de laatste weken ten huize Peeters-Van Crombruggen:in één week tijd 2 Nationale(zone B1) en 2 provinciale overwinningen binnenrijven, men zou voor minder goedgemutst zijn hé!

IMG 6910

Ghislain, vroeger wonende te Spiere-Helkijn was een grote hulp bij vader Raymond om de hokken te kuisen, opleren en vooral veel observeren, meer mocht hij niet doen maar Ghislain had de ambitie om later op eigen houtje met een eigen hokje te beginnen en begon vanaf 1995 tot 2010.

DSC00660

Vliermaal: Een deelgemeente van Kortessem, gelegen tussen Hasselt en Tongeren, maar in duivenmiddens heeft de familie Raets Vliermaal wel echt op de kaart gezet, want heel Belgie en omstreken weet hoe fel die mannen de laatste jaren zijn tekeer gegaan.

Sponsors

Nuttige Links

Liefhebbers

 

 

 

 

 

Copyright © 2018 Msn Duivensport.