1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

 

Belgavet  Verselebannernew  Mega2016  
 ROPA2016nrw  Verselekijkernew  De Reiger Bannertje MSN DUIVENSPORT 2  
 

Reportages

Gebr. V D Brande 1

Reeds van in 1968(50 jaar!)wordt er ten huize Van den Brande in Berlaar de duivensport beoefend, ondertussen zijn  ze eigenlijk een trio geworden: de gebroeders Frans, Marcel en diens zoon Carl.

IMG 6834

Jaren lang is Patrick de te kloppen man op de halve fondvluchten en dat weten de medespelers in het lokaal les Amis Réunis te Dottenijs en wanneer hij zijn duiven in 2 lokalen inzet zoals de Scheldebond maakt hij daar ook mooie uitslagen.

IMG 0454

Paul en Sven staan bekend als en sterke tandem op de fond en de zware fond vluchten. De duiven van deze tandem zijn typische zware fond duiven die het bijzonder lang kunnen volhouden en ook niet terug deinzen voor moeilijke en zware weersomstandigheden.

IMG 6814

Vroeger speelde Thierry in tandem met vader Albert, na het overlijden van vader begon Thierry onder eigen naam vanaf 1995. Eerst werd met brio snelheidsvluchten gespeeld maar vanaf 2004 schakelde Thierry over naar de halve fond.

DSC00655

Millen: Een deelgemeente van Riemst, gelegen tussen Maastricht en Tongeren, hier heeft zich Ludo een prachtig huis en mooie duivenhokken neergezet, als zelfstandige bouwvakker is dat natuurlijk geen probleem, maar dankzij zijn stiel is hij bevriend geraakt met de wereldkampioen Jos Thoné.

Gust Van Looy 7

Eén van de opvallende namen in het Tienverbond is zeker die van Gust Van Looy uit Vorselaar, al een paar keer herstart, met weinig duiven spelen, en er toch steeds weer vooraan tussenstaan, niet zo evident hé!

JohanRudi

De combinatie DVV was een mooie samenstelling die ging behoren tot de “grand-cru” van onze nationale duivensport. MAAR zoals zo vaak komt er aan elk mooi liedje een einde ook hier is een eind gekomen aan de samenwerking.

Van Gauwbergen Willy 1

In het uiterste noordoosten van de provincie Antwerpen ben ik bij Willy Van Gauwbergen geweest, Willy heeft in “zijn jonge tijd” nog enkele jaren duiven gehad maar die waren toen moeten wijken voor het voetbal.  

IMG 6782

1 nationaal zone Limoges, 2e nationaal

2 provinciale overwinningen

1 provinciaal Limoges

1 provinciaal Cahors

DSC00648

Nerem: is een deelgemeente van de stad Tongeren,  gelegen aan de zuidoostkant kortbij de militaire basis. Nico en zijn vrouw zijn afkomstig van de Maaskant, maar de roots blijft in Nerem want zijn ouders waren in 1938 naar de Maaskant getrokken.

Nuyts Steurs 4

De tandem Nuyts-Steurs, bestaande uit Walter Nuyts en Frans Steurs is zeker één van de smaakmakers in het Kempisch Quievrain- en Noyonverbond, de hokken zijn gelegen pal op de grens van Olen en Geel. Walter bezit reeds duiven sinds 1972 maar de tandem Nuyts-Steurs  werd pas in 2002 “boven de doopvont” gehouden.

Sponsors

Nuttige Links

Liefhebbers

 

 

 

 

 

Copyright © 2018 Msn Duivensport.