1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

 

Belgavet  Verselebannernew  Mega2016  
 ROPA2016nrw  Verselekijkernew  De Reiger Bannertje MSN DUIVENSPORT 2  
 

Reportages

IMG 6918

Voor zijn laatste seizoen als spelende duivenliefhebber kwam  zijn “New – As” enkele meters te kort om de nationale overwinning te behalen.

DSC00665

Heers: Wanneer je de naam Vanderijn hoort denk je onherroepelijk  terug aan de gemeente Wellen. Een naam die in de streek van Wellen klinkt als een klok, en ja hoor Georges is ook afkomstig van Wellen. Vader , broer , nonkels en neven allemaal spelen ze met de duiven.

Peeters Van Crombruggen 1

Leuke momenten de laatste weken ten huize Peeters-Van Crombruggen:in één week tijd 2 Nationale(zone B1) en 2 provinciale overwinningen binnenrijven, men zou voor minder goedgemutst zijn hé!

IMG 6910

Ghislain, vroeger wonende te Spiere-Helkijn was een grote hulp bij vader Raymond om de hokken te kuisen, opleren en vooral veel observeren, meer mocht hij niet doen maar Ghislain had de ambitie om later op eigen houtje met een eigen hokje te beginnen en begon vanaf 1995 tot 2010.

DSC00660

Vliermaal: Een deelgemeente van Kortessem, gelegen tussen Hasselt en Tongeren, maar in duivenmiddens heeft de familie Raets Vliermaal wel echt op de kaart gezet, want heel Belgie en omstreken weet hoe fel die mannen de laatste jaren zijn tekeer gegaan.

Gebr. V D Brande 1

Reeds van in 1968(50 jaar!)wordt er ten huize Van den Brande in Berlaar de duivensport beoefend, ondertussen zijn  ze eigenlijk een trio geworden: de gebroeders Frans, Marcel en diens zoon Carl.

IMG 6834

Jaren lang is Patrick de te kloppen man op de halve fondvluchten en dat weten de medespelers in het lokaal les Amis Réunis te Dottenijs en wanneer hij zijn duiven in 2 lokalen inzet zoals de Scheldebond maakt hij daar ook mooie uitslagen.

IMG 0454

Paul en Sven staan bekend als en sterke tandem op de fond en de zware fond vluchten. De duiven van deze tandem zijn typische zware fond duiven die het bijzonder lang kunnen volhouden en ook niet terug deinzen voor moeilijke en zware weersomstandigheden.

IMG 6814

Vroeger speelde Thierry in tandem met vader Albert, na het overlijden van vader begon Thierry onder eigen naam vanaf 1995. Eerst werd met brio snelheidsvluchten gespeeld maar vanaf 2004 schakelde Thierry over naar de halve fond.

DSC00655

Millen: Een deelgemeente van Riemst, gelegen tussen Maastricht en Tongeren, hier heeft zich Ludo een prachtig huis en mooie duivenhokken neergezet, als zelfstandige bouwvakker is dat natuurlijk geen probleem, maar dankzij zijn stiel is hij bevriend geraakt met de wereldkampioen Jos Thoné.

Gust Van Looy 7

Eén van de opvallende namen in het Tienverbond is zeker die van Gust Van Looy uit Vorselaar, al een paar keer herstart, met weinig duiven spelen, en er toch steeds weer vooraan tussenstaan, niet zo evident hé!

Sponsors

Nuttige Links

Liefhebbers

 

 

 

 

 

Copyright © 2019 Msn Duivensport.