1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

 

Belgavet  Verselebannernew  Mega2016  
 ROPA2016nrw  Verselekijkernew  De Reiger Bannertje MSN DUIVENSPORT 2  
 

Reportages

Jan Van Oeckel 7

Jan Van Oeckel, vader en schoonvader van Bart en Nance, is zeker mee verantwoordelijk voor het succes bij de Turnhoutse Fondvrienden, waar stevige concurrentie heerst. Een aantal tophokken liggen hier in Oud-Turnhout allemaal op een boogscheut van elkaar: we spreken dan o.a.  over Niels, Jan en Marleen Broeckx, Luc Van Mechelen, Paul Voeten, Broeckx-Van Hees, uiteraard Bart en Nance Van Oeckel en Jan zelf.

SAM 4398

Eric heeft een goeie slag gedaan met duiven aan te schaffen van wijlen Jozef Goovaerts alias “De Kaasboer”. De jonge die hij daar aankocht ging samen op een hokje. Tegen het einde van het seizoen zag Eric dat er 2 koppeltjes waren gevormd .

De Laere Maurice en Luc 2017

De kolonie De Laere boekte in 2017 zijn 30e provinciale overwinning.

Houfflijn Patrick

Met 80% Vandenabeele duiven gekoppeld met de oude stamduiven Willequet en Desmet Matthijs en recent aangevuld met de rassen Rik Cools, Bert Vandenberghe Wortegem, Anthony Maes Waregem, Marc Pollin en vriend Roger Debusschere uit Lokeren kon de kolonie Houfflyn in 2017 terug 2 topprestaties aanvullen op hun rijk gevuld palmares: 1e provinciaal oude Limoges op 2870 duivenn en 6e nationaal op 14431 duiven alsook 1e provinciaal Tulle op 1729 duiven en 5e nationaal op 9578 duiven.

Vermassen David 2017

David begon met de duiven op 19 jarige leeftijd en al vlug bleek hij ervoor een neus te hebben . Ondertussen kan je al zien dat hij de feeling heeft om top prestaties neer te zetten. Maar zonder verpinken schuift hij heel veel van het eerbetoon door naar zijn moeder

Deprez Bataille

Als je in 1 seizoen 10 overwinningen kan behalen op de zware halve fondvluchten ben je bij de betere te rekenen. Het duo Willem Deprez en Ivan Bataille spelen nu 3 jaar samen en hun prestaties gaan met stip de hoogte in.

Dobbelaere Philippe 2017

Het begon in 1972 in Sint-Martens-Leerne ,een deelgemeente van Deinze. Als 13 jarige korfde Philippe reds de duiven van zijn vader Roger in. Zestien jaar later, in 1988, begon hij op eigen houtje in Olsene.

IMG 20170906 WA0003

Geert voorstellen is als een open deur intrappen. Hij was namelijk jaren lang de Bricon -contactpersoon voor liefhebbers en verenigingen. Tevens was hij de rechterhand van grootmeester Erik Limbourg, daar zorgde hij niet alleen voor de administratie maar leerde hij ook de knepen van het vak

Crucke Koen 2017

Koen is ondertussen wel al bekend als een talentvolle jonge liefhebber onder de gevestigde waarden. Het begon allemaal met een doffer van Freddy Depuydt en een duivinnetje van Luc Crucke uit Zingem.

DSC00595 Jean

Lanaken: bekend om zijn papierfabriek “Sappi” het vroegere KNP, ook hun burgemeester Marino Keulen is geen onbekende, en Jean Beckers is na zijn stunt van Argenton 1 provinciaal en 7de nationaal voor de duivenmelkers ook geen onbekende meer.

Ronsijn Jo 2017

Zoals iedereen wel al zal weten, is Jo grootgebracht tussen de duiven van zijn vader. In de tijd  met zijn vader werd er gespeeld op de snelheid. Maar stillekes aan kregen de halve- en fond vluchten de voorliefde.

Sponsors

Nuttige Links

Liefhebbers

 

 

 

 

 

Copyright © 2018 Msn Duivensport.