1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

 

Belgavet  Verselebannernew  Mega2016  
 ROPA2016nrw  Verselekijkernew  De Reiger Bannertje MSN DUIVENSPORT 2  
 

Reportages

JohanRudi

De combinatie DVV was een mooie samenstelling die ging behoren tot de “grand-cru” van onze nationale duivensport. MAAR zoals zo vaak komt er aan elk mooi liedje een einde ook hier is een eind gekomen aan de samenwerking.

Van Gauwbergen Willy 1

In het uiterste noordoosten van de provincie Antwerpen ben ik bij Willy Van Gauwbergen geweest, Willy heeft in “zijn jonge tijd” nog enkele jaren duiven gehad maar die waren toen moeten wijken voor het voetbal.  

IMG 6782

1 nationaal zone Limoges, 2e nationaal

2 provinciale overwinningen

1 provinciaal Limoges

1 provinciaal Cahors

DSC00648

Nerem: is een deelgemeente van de stad Tongeren,  gelegen aan de zuidoostkant kortbij de militaire basis. Nico en zijn vrouw zijn afkomstig van de Maaskant, maar de roots blijft in Nerem want zijn ouders waren in 1938 naar de Maaskant getrokken.

Nuyts Steurs 4

De tandem Nuyts-Steurs, bestaande uit Walter Nuyts en Frans Steurs is zeker één van de smaakmakers in het Kempisch Quievrain- en Noyonverbond, de hokken zijn gelegen pal op de grens van Olen en Geel. Walter bezit reeds duiven sinds 1972 maar de tandem Nuyts-Steurs  werd pas in 2002 “boven de doopvont” gehouden.

IMG 0406

We moeten de broers Van Den Heede in de duivenwereld niet meer voorstellen denk ik ,deze zijn gekend tot ver buiten de landsgrenzen. De samensmelting kwam tot stand in 2008 toen de broers  besloten om de handen in elkaar te slaan en dit alvast met veel succes.

IMG 6767 2

1e provinciaal Chateaudun oude

1e provinciaal Chateaudun jaarse

1e provinciale Fontenay jongen

1e provinciaal Chateauroux jongen

DSC00637

Dilsen: Gelegen tussen Maasmechelen en Maaseik,  in limburgse termen het maaslandgenoemd, kort bij de nederlandse grens en de maas, hier ontpopte zich Theo de laatste jaren als een echte snelheidsspeler , steeds de te kloppen man ,  en met kers op de taart in 2017 kampioen limburg jonge duiven snelheid.

IMG 6721

Ingrid Huygens en Bruno Messiaen hebben een gezamenlijke passie: duiven en honden (bordercollies). Met hun viervoeters hebben ze reeds in binnen- en buitenland 1e prijzen behaald. De vraag naar nakomelingen van deze kampioenen is dan ook erg groot.

IMG 20180213 111232

Jos Hens, duivenliefhebber sinds 2006 en er min of meer ingerold na een weddenschap met een collega op ’t werk die beweerde dat hij er toch niets van zou bakken.

IMG 4735 2

Deze vader en zoon en kleinzoon combinatie hebben reeds hun strepen verdiend in de loop der jaren op de provinciale en de nationale vluchten. Zo wisten ze reeds de 1ste nationaal Montauban (2016) op hun palmares te schrijven.

Sponsors

Nuttige Links

Liefhebbers

 

 

 

 

 

Copyright © 2019 Msn Duivensport.