1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

 

Belgavet  Verselebannernew  Mega2016  
 ROPA2016nrw  Verselekijkernew  De Reiger Bannertje MSN DUIVENSPORT 2  
 

Reportages

Crucke Koen 2017

Koen is ondertussen wel al bekend als een talentvolle jonge liefhebber onder de gevestigde waarden. Het begon allemaal met een doffer van Freddy Depuydt en een duivinnetje van Luc Crucke uit Zingem.

DSC00595 Jean

Lanaken: bekend om zijn papierfabriek “Sappi” het vroegere KNP, ook hun burgemeester Marino Keulen is geen onbekende, en Jean Beckers is na zijn stunt van Argenton 1 provinciaal en 7de nationaal voor de duivenmelkers ook geen onbekende meer.

Ronsijn Jo 2017

Zoals iedereen wel al zal weten, is Jo grootgebracht tussen de duiven van zijn vader. In de tijd  met zijn vader werd er gespeeld op de snelheid. Maar stillekes aan kregen de halve- en fond vluchten de voorliefde.

Van Leuven Robin top

Opvallende resultaten afgelopen seizoen met de jonge duiven op Quievrain in het Diamantverbond voor Robin en Mats Van Leuven deden mij nogmaals naar Berlaar afzakken om de zaak een beetje verder “uit te spitten”.

DSC00590Rino

Vliermaal: een deelgemeente van Kortessem, gelegen tussen Hasselt en Tongeren, hier maakt Rigo de laatste jaren het mooie weer op de verdere vluchten maar ook zijn enkele snelheidsduifjes doen het gewoon super.

Bart en Nance 2 top

Sinds de zomer van 2014 situeert het “duivengebeuren” van Bart en Nance Van Oeckel zich op hun ondertussen welbekende locatie aan Schuurhoven in Oud-Turnhout.

Smits Ruben en Jelle 2 top

Dat het aantal duivenliefhebbers zienderogen achteruitgaat is voor de meesten onder ons een vaststaand feit, toch is er hier en daar nog een lichtpuntje te onderscheiden aan de donkere hemel.

Herbots 2017

Halle Booienhoven: een deelgemeente van Zoutleeuw, (Vlaams Brabant)maar ook op enkele km van Limburg en Luik. Hier heeft de fam Herbots zich ontpopt door de jaren heen , als de grote duivenmelkers .

IMG 6448 kop

Voor zijn 2e jaar als duivenliefhebber heeft het hok Vermeersch reeds zijn 1e provinciale overwinning binnen. De Gulden sporen vlucht uit Orléans kende met 179 deelnemers en 2888 jongen een mooi succes.

Heylen Gert

In het schilderachtige Gestel, deelgemeente van Berlaar en destijds één van de kleinste gemeenten van de provincie Antwerpen ben ik bij snelheidsspecialist Gert Heylen geweest.

Gert en Frans

Grote Spouwen: deelgemeente van stad Bilzen , op enkele km van het gekende kasteel Alde Biesen. Hier blijft Gert mooie resultaten neerzetten met zijn duiven, met hulp van zijn vader Frans , zijn zij elke week de te kloppen mannen op vluchten tot 600km.  

Sponsors

Nuttige Links

Liefhebbers

 

 

 

 

 

Copyright © 2018 Msn Duivensport.