1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

 

Belgavet  Verselebannernew  Mega2016  
 ROPA2016nrw  Verselekijkernew  De Reiger Bannertje MSN DUIVENSPORT 2  
 

Reportages

IMG 6668

De 14 jarige wint in de jeugdcategorie de bronzen plak nationaal bij de jeugd van de duivensport van België alsook 1e provinciaal snelheid jongen + 1e provinciale asduif snelheid jonge duiven bij de Westvlaamse jeugd.

Oudermans Frans 9

Frans, ”Suske” in de plaatselijke volksmond, Oudermans  geraakte een goede30 jaar geleden verknocht aan de duivensport, in feite nam hij toen zowat de fakkel over van zijn vader Louis.

2017 01 19 22.43.57

De nieuwe tandem Goeteyn-Van Renterghem zag in 2017 het levenslicht. De naam waaronder Annick Goeteyn , samen met dochter Kim Van Renterghem , de duiventoekomst in stapten en waar de duiven zullen verzorgd worden door een vrouwenhand.

IMG 6643 2

Dimitrie Houfflijn zoon van Patrick heeft nu zijn eigen stekje in de naburige gemeente Anzegem en speelt nu onder de naam Houfflijn – Goemaere. Dimitrie heeft de genen en de knepen van het duivengebeuren mee gekregen van vader Patrick die reeds provinciale en nationale overwinningen op zijn palmares heeft.

IMG 6574

De 64 jarige Gerard Iterbeke is een bekende persoonlijkheid in de streek van het Meetjesland als dierenarts en goed spelende duivenliefhebber is hij daar een geliefd persoon.

Gert en Frans

Grote-Spouwen: Gert en zijn vader Frans hebben weeral een super jaar opzitten, nadat ze vorig jaar net niet , kampioen van Limburg werden is het dit jaar dan toch geluk,  niet minder dan 83 eerste prijzen werden behaald zonder dubbelingen. Hiervan werden er 11 gewestelijke overwinningen van behaald.

Jan Van Oeckel 7

Jan Van Oeckel, vader en schoonvader van Bart en Nance, is zeker mee verantwoordelijk voor het succes bij de Turnhoutse Fondvrienden, waar stevige concurrentie heerst. Een aantal tophokken liggen hier in Oud-Turnhout allemaal op een boogscheut van elkaar: we spreken dan o.a.  over Niels, Jan en Marleen Broeckx, Luc Van Mechelen, Paul Voeten, Broeckx-Van Hees, uiteraard Bart en Nance Van Oeckel en Jan zelf.

SAM 4398

Eric heeft een goeie slag gedaan met duiven aan te schaffen van wijlen Jozef Goovaerts alias “De Kaasboer”. De jonge die hij daar aankocht ging samen op een hokje. Tegen het einde van het seizoen zag Eric dat er 2 koppeltjes waren gevormd .

De Laere Maurice en Luc 2017

De kolonie De Laere boekte in 2017 zijn 30e provinciale overwinning.

Houfflijn Patrick

Met 80% Vandenabeele duiven gekoppeld met de oude stamduiven Willequet en Desmet Matthijs en recent aangevuld met de rassen Rik Cools, Bert Vandenberghe Wortegem, Anthony Maes Waregem, Marc Pollin en vriend Roger Debusschere uit Lokeren kon de kolonie Houfflyn in 2017 terug 2 topprestaties aanvullen op hun rijk gevuld palmares: 1e provinciaal oude Limoges op 2870 duivenn en 6e nationaal op 14431 duiven alsook 1e provinciaal Tulle op 1729 duiven en 5e nationaal op 9578 duiven.

Vermassen David 2017

David begon met de duiven op 19 jarige leeftijd en al vlug bleek hij ervoor een neus te hebben . Ondertussen kan je al zien dat hij de feeling heeft om top prestaties neer te zetten. Maar zonder verpinken schuift hij heel veel van het eerbetoon door naar zijn moeder

Spotlight

Sponsors

Nuttige Links

Liefhebbers

 

 

 

 

 

Copyright © 2019 Msn Duivensport.