1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

 

Belgavet  Verselebannernew  Mega2016  
 ROPA2016nrw  Verselekijkernew  De Reiger Bannertje MSN DUIVENSPORT 2  
 

Reportages

DSC00590Rino

Vliermaal: een deelgemeente van Kortessem, gelegen tussen Hasselt en Tongeren, hier maakt Rigo de laatste jaren het mooie weer op de verdere vluchten maar ook zijn enkele snelheidsduifjes doen het gewoon super.

Bart en Nance 2 top

Sinds de zomer van 2014 situeert het “duivengebeuren” van Bart en Nance Van Oeckel zich op hun ondertussen welbekende locatie aan Schuurhoven in Oud-Turnhout.

Smits Ruben en Jelle 2 top

Dat het aantal duivenliefhebbers zienderogen achteruitgaat is voor de meesten onder ons een vaststaand feit, toch is er hier en daar nog een lichtpuntje te onderscheiden aan de donkere hemel.

Herbots 2017

Halle Booienhoven: een deelgemeente van Zoutleeuw, (Vlaams Brabant)maar ook op enkele km van Limburg en Luik. Hier heeft de fam Herbots zich ontpopt door de jaren heen , als de grote duivenmelkers .

IMG 6448 kop

Voor zijn 2e jaar als duivenliefhebber heeft het hok Vermeersch reeds zijn 1e provinciale overwinning binnen. De Gulden sporen vlucht uit Orléans kende met 179 deelnemers en 2888 jongen een mooi succes.

Heylen Gert

In het schilderachtige Gestel, deelgemeente van Berlaar en destijds één van de kleinste gemeenten van de provincie Antwerpen ben ik bij snelheidsspecialist Gert Heylen geweest.

Gert en Frans

Grote Spouwen: deelgemeente van stad Bilzen , op enkele km van het gekende kasteel Alde Biesen. Hier blijft Gert mooie resultaten neerzetten met zijn duiven, met hulp van zijn vader Frans , zijn zij elke week de te kloppen mannen op vluchten tot 600km.  

Vermeiren Staf

Staf Vermeiren, duivenmelker sinds 1984 na het vroegtijdig overlijden van zijn vader, is de laatste jaren zeker één van de uitblinkers op de halve fond in het Grensverbond, dat zich uitstrekt van Willebroek tot Stabroek en Wuustwezel. Ook in het samenspel op  Noyon (NAN)durft Staf stevig uit te halen!

Truyaert Andre

De gepensioneerde spoorwegbediende speelt reeds meer dan 50 jaar op hoog niveau met de duiven. Ten huize Truyaert wordt de duivensport beleefd uit pure hobby. André en vrouwtje Rita doen dit gezamenlijk.

Smolders Harry top

In de Heinebachlei-genaamd naar een vroegere verbroedering van Pulle met het Duitse Heinebach, ben ik langs geweest bij Harry Smolders, een duivenliefhebber ”pur sang” waar eenvoud en efficiëntie  troef is. Deze man is reeds jaren een gevestigde waarde in het snelheids- en hafospel in Pulle en omstreken (Tienverbond en Union Antwerpen).

Leutenez Marnix

De gepensioneerde hoofdinspecteur van de politiezone Oudenaarde kan reeds enkele jaren genieten van zijn hobby’s, een passie voor het opzoeken van Romeinse en Keltische oudheden, marathon lopen en duivensport.

Sponsors

Nuttige Links

Liefhebbers

 

 

 

 

 

Copyright © 2019 Msn Duivensport.