1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

 

Belgavet  Verselebannernew  Mega2016  
 ROPA2016nrw  Verselekijkernew  De Reiger Bannertje MSN DUIVENSPORT 2  
 

Reportages

Ameel Van Lake 2017

1e algemeen nationaal kampioen KBDB 2016

1e zone Bourges 1340 oude

1e + 2e zone Monlucon 493 jaarse

20 maal top 100 nationaal

Surinx Hilaire

Nieuwerkerken: Gelegen in het zuidwesten van Limburg, een van de kleinste gemeenten die Limburg rijk is ,   Nieuwerkerken heeft twee historische steden als buur:Hasselt in het noordoosten en Sint Truiden in het zuiden.

Van De Walle gebr

1e provinciaal kampioen KBDB Fond oude en jaarlingen 2016 alsook 19 top honderd plaatsen op de nationale en internationale vluchten 2016!

Bevers Herman 5top

Begin jaren ’70 waagde Herman Bevers het erop zijn eerste stappen  te zetten in de duivensport. Niet evident om te combineren met zijn drukke dagelijkse bezigheden in de cateringbusiness maar daar is ondertussen verandering in gekomen sinds hij de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt en de resultaten zijn zeker navenant!

Lionel met vrouw

Onze gastheer een 88 jarige, gedreven door de duivensport, bloeit open als er gesproken wordt over de duiven. Reeds van in zijn jeugdjaren speelde Lionel samen met vader Jozef.

Bosman Leekens 2017

Beverlo: Een deelgemeente van Beringen ,een dorp dat nu echt op de kaart gezet wordt door de tandem Mark Bosmans en Dirk Leekens ,wie had dat ooit kunnen denken of dromen ?

Gevaert Lannoo 2017

Met een beperkte vliegploeg werden weer grote prestaties neergezet bij het duo Paul Gevaert en Carlos Lannoo. Het was moeilijk hun vroegere prestaties te overtreffen maar in 2016 werden alle verwachtingen ingelost. Voor de jonge duiven was het een rampjaar door verliezen maar ook door roofvogels die enkele jonge duiven tot hun buit maakten, er bleven er slechts 14 over.

Verhestraeten Sylvain 1 top

Begin jaren ’90 zette Sylvain Verhestraeten zijn eerste stappen in duivenland, naar eigen zeggen: ”in die tijd zoals zovelen, méér voor het amusement op café dan voor de duiven”. Aanvankelijk werd enkel op de snelheid gespeeld en na verloop van tijd, meer bepaald nadat Sylvain in 2003 gebouwd had, begon hij wat meer tijd te spenderen aan de duiven.

IMG 6070

Luc een duivenliefhebber in hart en nieren speelt al tientallen jaren op hoog niveau op de vluchten van Bourges tot La Souteraine, wie voor hem kan klokken is altijd top want met tientallen provinciale overwinningen en het verzamelen van asduiven is de kolonie Luc Christiaens een te vrezen man.

Janssens Mark top

In Linkhout, een deelgemeente van Lummen, heeft zich Mark op enkele jaren tijd zich ontbolstert als een van de beste snelheidsspelers van ons land. Oordeel zelf maar.

IMG 5262 top

Onze gastheer, vroeger natuurbeheerder bij de Vlaamse Gemeenschap woont nu in een van de vele Vlaamse Ardennen dorpjes waar het voornamelijk rustig aanvoeld. Daar onder de kerktoren wonen Jan en zijn echtgenote Marleen. Jan is sterk verbonden met de natuur en is vooral dierenliefhebber en ook een gedreven duivenvriend.

Spotlight

Sponsors

Nuttige Links

Liefhebbers

 

 

 

 

 

Copyright © 2019 Msn Duivensport.