1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

 

Belgavet  Verselebannernew  Mega2016  
 ROPA2016nrw  Verselekijkernew  De Reiger Bannertje MSN DUIVENSPORT 2  
 

Reportages

Verhestraeten Sylvain 1 top

Begin jaren ’90 zette Sylvain Verhestraeten zijn eerste stappen in duivenland, naar eigen zeggen: ”in die tijd zoals zovelen, méér voor het amusement op café dan voor de duiven”. Aanvankelijk werd enkel op de snelheid gespeeld en na verloop van tijd, meer bepaald nadat Sylvain in 2003 gebouwd had, begon hij wat meer tijd te spenderen aan de duiven.

IMG 6070

Luc een duivenliefhebber in hart en nieren speelt al tientallen jaren op hoog niveau op de vluchten van Bourges tot La Souteraine, wie voor hem kan klokken is altijd top want met tientallen provinciale overwinningen en het verzamelen van asduiven is de kolonie Luc Christiaens een te vrezen man.

Janssens Mark top

In Linkhout, een deelgemeente van Lummen, heeft zich Mark op enkele jaren tijd zich ontbolstert als een van de beste snelheidsspelers van ons land. Oordeel zelf maar.

IMG 5262 top

Onze gastheer, vroeger natuurbeheerder bij de Vlaamse Gemeenschap woont nu in een van de vele Vlaamse Ardennen dorpjes waar het voornamelijk rustig aanvoeld. Daar onder de kerktoren wonen Jan en zijn echtgenote Marleen. Jan is sterk verbonden met de natuur en is vooral dierenliefhebber en ook een gedreven duivenvriend.

V Eynde Goovaerts 5top

Marc Van Eynde en Seppe Goovaerts hebben er in 2016 een echt “boerenjaar” opzitten! Deze mannen spaarden in het verleden kosten noch moeite om hun kweekbestand een “meerwaarde injectie” te geven.

IMG 6045top

De nu bijna 85 jarige is nog altijd gepassioneerd door de duivensport. Vroeger speelde hij met zijn broer onder de naam Ameye gebroeders en behoorden zij tot de absolute uitblinkers op de halve fond vluchten.

IMG 5980top

Onze sympathieke gastheer,  reeds 20 jaar secretaris van de Brugse Barcelona club is met een duivenhart geboren, de duiven zijn z’n hobby,  niet het commerciële telt maar wel het sociaal contact met de mensen om de gezelligheid met een babbel en een pintje, meer moet dat niet zijn!

Visschers top

Maasmechelen: In het dorp aan de Maas , waar talrijke goede melkers zitten , is Lode nu al 60 jaar duivenmelker. Alles begon voor hem al op 6 jarige leeftijd zijn opa had duiven en toen de heilige Sint op 6 december hem wat duiven bracht, wist Lode met zijn geluk geen blijf. Boven de schapenstaal kreeg hij een hokje en ja er kon gespeeld worden.

IMG 6037 top

Enkele jaren terug was Patrick bezig met sierduiven maar er kwam verandering in doordat hij bij de buren duivenliefhebbers prijsduiven zag thuis komen en Patrick besloot reisduiven te houden. Veel kennis had Patrick niet en moest alles uit zichzelf leren.

20161216 140405 top

Deze keer op bezoek geweest bij een sterkspelende vader-zoon combinatie die uitslagen behalen om van te watertanden. Toen ik bij het binnenkomen gekscherend zie dat ik hun geheimen kwam ontfutselen, antwoordde vader Marc onmiddellijk dat het wel eens een korte reportage kon worden. “Alleen goede duiven zijn belangrijk, de rest is bijzaak”.

Nuyts Peter 10 top

“Duiven al wat de klok slaagt” en “bescheidenheid troef” hier ten huize Nuyts in de Gasthuisstraat in Beerse! Nadat vader Constant kwam te overlijden werd het roer overgenomen door zonen Peter en Ludo en werd verder gespeeld onder de naam Peter Nuyts.

Sponsors

Nuttige Links

Liefhebbers

 

 

 

 

 

Copyright © 2019 Msn Duivensport.